Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaPropunere a…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

Propunere a ”Solidarității Sanitare” la noua lege a educației: introducerea disciplinei ”Educația pentru relații de muncă și dialog social”

Dezbaterile pe tema… diferitelor drepturi și a relevanței sindicatelor au scos la iveală necesitatea creșterii competențelor din domeniul relațiilor de muncă. Înțelegerea mecanismului de funcționare a relațiilor de muncă, a rolului dialogului social și al partenerilor sociali, reprezintă o componentă esențială a exercitării unei profesii, contribuind la unul dintre scopurile esențiale ale învățământului preuniversitar: ”ocuparea unui loc de muncă şi participarea la funcţionarea şi dezvoltarea unei economii durabile”.
Propunerea ”Solidarității Sanitare” are la bază necesitatea extinderii competențelor relevante pentru piața muncii (furnizate în cadrul formarii inițiale), a creșterii gradului de ocupare a absolvenților (prin reducerea temerii față de necunoscut), a favorizării procesului de integrare în muncă, constituind în același timp o extindere firească a prevederilor art. 161, alin. 6 și art. 163 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate, introduse de Federația „Solidaritatea Sanitară”, în materia pregătirii în domeniul relațiilor de muncă.
Totodată, această nouă abordare pe care ”Solidaritatea Sanitară” o propune necesită inclusiv introducerea formării în domeniul relațiilor de muncă (ce include prezentarea drepturilor pe care le au angajații) ca parte a formării profesionale continue.
Propunerea oficială a Federației ”Solidaritatea Sanitară” asupra proiectului legii educației a fost înaintată Ministerului Educației și Ministerului Muncii.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.