Numărul migranților ce încearcă să treacă illegal frontiera, pe la Giurgiu, este în creștere !

Numărul migranților ce încearcă să treacă illegal frontiera, pe la Giurgiu, este în creștere !

Din datele primite din partea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră ( ITPF) Giurgiu, în ceea ce privește prevenirea și combaterea migrației ilegale, fenomenul migraţionist în zona de responsabilitate a I.T.P.F. Giurgiu s-a caracterizat prin  încercarea cetăţenilor străini proveniţi din state terţe de a trece ilegal frontiera  folosind diferite metode.

Modalitățile au fost diverse: prin ascunderea persoanelor în mijloace de transport, ocolirea punctelor de frontieră sau prin folosirea documentelor de călătorie false sau falsificate.

Dacă ne raportăm la cetăţenia persoanelor depistate, acestea provin din Turcia, Uzbekistan, Irak, Liban, Siria, Vietnam etc.

 În toate cazurile persoanele depistate au fost preluate ulterior de către autorităţile de frontieră bulgare în baza acordului dintre cele două state.

 În anul trecut au fost constatate 166 de cazuri în care au fost implicate 412 persoane, în creştere faţă de anul 2021 când au fost înregistrate 159 cazuri cu 357 persoane implicate.

În punctele de trecere ale frontierei, dacă ne raportăm la modul de operare utilizat, situaţia este următoarea:

a)ascundere în mijloacele de transport: 88 cazuri cu un număr de 234 persoane implicate în anul 2022, faţă de 71 cazuri cu 176 persoane implicate în anul 2021.

b) utilizarea de documente false:  41 cazuri cu 50 persoane în anul 2022,faţă 35 cazuri cu 49 persoane implicate în anul 2021, care au utilizat documente de călătorie şi vize falsificate sau false total.

Documentele  de călătorie utilizate au fost cărţile de identitate  ale unor persoane din  Bulgaria, Belgia, Turcia; permise de ședere – Belgia, Bulgaria; pașapoarte – Costa Rica, Suedia, Turcia, Croația, Bulgaria, Italia.

c) Substituirile de persoană au fost un alt mod de trecere frauduloasă.  În anul 2022 au fost înregistrate 22 de astfel de cazuri, fiind implicate 29 persoane care au folosit la controlul de frontieră documente de călătorie autentice, dar care aparţineau altor persoane, faţă de 15 cazuri cu 18 persoane în anul 2021.

Documentele  de călătorie folosite au fost și de data aceasta  cărţile de identitate, cele mai multe aparținând unor cetățeni din Bulgaria și Franța. Cei care au folosit   paşapoarte au fost în majoritate din  Turcia, Siria, Suedia și Irlanda în timp ce persoanele ce au folosit  permise de ședere  au fost cetățeni din Germania.

Totodată, în ceea ce priveşte situaţia între punctele de trecere ale frontierei , denumită zona verde,  în anul 2022 au fost semnalate  cinci cazuri cu implicarea a 52 persoane, în creştere faţă de anul 2021 când au fost înregistrate  patru cazuri cu 23 persoane implicate.

 (Jurnal)

 

Din datele primite din partea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră ( ITPF) Giurgiu, în ceea ce privește prevenirea și combaterea migrației ilegale, fenomenul migraţionist în zona de responsabilitate a I.T.P.F. Giurgiu s-a caracterizat prin  încercarea cetăţenilor străini proveniţi din state terţe de a trece ilegal frontiera  folosind diferite metode. Modalitățile au fost diverse: prin […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/numarul-migrantilor-ce-incearca-sa-treaca-illegal-frontiera-pe-la-giurgiu-este-in-crestere/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=numarul-migrantilor-ce-incearca-sa-treaca-illegal-frontiera-pe-la-giurgiu-este-in-crestere
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 23 februarie 2023 17:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.