Astăzi este ZIUA INSTITUȚIEI PREFECTULUI!

Astăzi este ZIUA INSTITUȚIEI PREFECTULUI!

Începând cu anul 2019, pe data de 2 aprilie este sărbătorită Ziua Instituției Prefectului, această zi fiind instituită prin legea 348/2018.

Ziua de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, întrucât la această dată, în anul 1864, a fost instituită prin două legi – Legea Comunală și Legea pentru înființarea consiliilor județene – noțiunea de „prefect” pentru prima dată în istoria țării.

Până la acel moment prefectul purta denumirile de „ispravnic de județ” sau „ispravnic administrator”.

De-a lungul timpului, s-a dovedit că Instituţia Prefectului a avut un rol important în dezvoltarea României, atât din punct de vedere economic, cât şi cultural şi social.

Instituția Prefectului are o importanță deosebită în arhitectura statului, în coordonarea serviciilor publice deconcentrate, în sprijinirea autorităților locale și a cetățenilor.

Conform legii 340/2004, „prefectul este garantul respectării legii în teritoriu”, având un rol important în administrarea publică și în menținerea ordinii și siguranței publice în comunități.

Conform notei de pe site-ul Prefecturii Giurgiu: ”Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu îi asigură pe cetăţeni că va continua să îşi desfăşoare activitatea în mod profesionist şi cu responsabilitate, pentru a asigura funcționarea eficientă a administrației publice și pentru a se asigura că nevoile cetățenilor sunt îndeplinite conform legislației în vigoare.”

La rândul nostru, transmitem lucrătorilor din Prefectura Giurgiu, d-nei Prefect Florentina Stănculescu, urările noastre de bine, de sănătate și de împliniri în activitatea lor profesională, pe care o dorim să fie  mereu în avantajul comunităților acestui județ.

(Jurnal giurgiuvean)

Începând cu anul 2019, pe data de 2 aprilie este sărbătorită Ziua Instituției Prefectului, această zi fiind instituită prin legea 348/2018. Ziua de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, întrucât la această dată, în anul 1864, a fost instituită prin două legi – Legea Comunală și Legea pentru înființarea consiliilor județene – noțiunea de […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/astazi-este-ziua-institutiei-prefectului/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=astazi-este-ziua-institutiei-prefectului
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 aprilie 2023 16:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.