A apărut o nouă variantă de coronavirus. Ce au descoperit experții despre combinația de gene Deltacron

O nouă variantă a coronaviruslui a fost descoperită de o echipă de cercetători din Washington, condusă de Scott Nguyen, de la Laboratorul de Sănătate Publică. Organizația Mondială a Sănătății a spus că va continua să urmărească răspândirea acestei variante, dar precizează că, în acest moment, circulă la niveluri foarte scăzute.

A apprut o nouă variantă de coronavirus

Variantă hibrid a coronavirusului care are caracteristici atât ale tulpinilor Delta, cât și ale tulpinilor Omicron a fost detectată în Statele Unite și mai multe țări europene, spun oamenii de știință. Aceștia consideră că este puțin probabil ca varianta să provoace o nouă creștere a cazurilor în lume.

Hibridul Delta-Omicron, denumit „Deltacron”, este cunoscut ca virus recombinant, ceea ce înseamnă că are informații genetice combinate din ambele variante. Oamenii de știință spun că sunt cazuri rare, dar sunt de părere că studierea hibridului și urmărirea altor posibile recombinanți  este crucială pentru înțelegerea modului în care coronavirusul se schimbă pe măsură ce pandemia continuă.

A apărut varianta Deltacron a coronavirusului.

Ce este Deltacron

Variantele recombinate pot apărea atunci când o celulă este infectată cu două tulpini diferite ale unui virus în același timp, cum se întâmplă în acest caz, varianta Delta și varianta Omicron. Pe măsură ce virușii invadează celula și se reproduc, ei pot, în cazuri rare, să schimbe părți ale genomului lor și să preia mutații unul de la celălalt.

Este ca și cum ai avea 70 de exemplare ale unui manuscris identic pe birou și apoi un ventilator de birou se pornește și împrăștie lucrurile și ai încerca să pui totul în ordine. Virușii nu sunt diferiti de asta”, a  declarat Jeremy Kamil, profesor asociat de microbiologie și imunologie la Louisiana State University Health Shreveport, notează NBC News.

Organizația Mondială a Sănătății a apreciat eforturile extinse de secvențiere genetică din întreaga lume pentru detectarea variantei hibride și a spus că va continua să urmărească răspândirea acesteia, dar spune că circulă la niveluri foarte scăzute.

Cum a apărut Deltacron

Variantele recombinate pot apărea ori de câte ori mai mult de o tulpină de coronavirus circulă pe scară largă într-o comunitate. De exemplu, Deltacron a apărut, probabil, în locuri în care tulpinile Delta și Omicron s-au suprapus pentru un timp, a explicat Jeremy Kamil.

Deși este devreme să se știe cu siguranță dacă Deltacronul afectează oamenii diferit decât varianta Delta sau Omicron, cercetătorii sunt de părere că este posibil să se comporte similar cu acea variantă, deoarece proteina de vârf a hibridului provine din Omicron.

Pănă miercuri, au fost raportate 36 de cazuri de Deltacron în Franța, opt în Danemarca, două în SUA și câte unul în Germania, Belgia și Țările de Jos.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.