A fost adoptat un nou prag de viteză pe șosea! La cât ți se suspendă permisul de conducere! Lista limitelor de viteză.

A fost adoptat un nou prag de viteză pe șosea! La cât ți se suspendă permisul de conducere! Lista limitelor de viteză.

                               

Senatul a adoptat un proiect prin care se stabilește un nou prag de viteză, șoferii care îl vor depăși, urmând să rămână o jumătate de an fără drept de a mai conduce.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile […] depășirea cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv”,  este menționat în proiectul legislativ adoptat de Senat.

Același document stabilește că dacă șoferul care a primit această sancțiune recidivează în decurs de 6 luni de la momentul recuperării carnetului și depășește din nou limita de viteză, va primi în plus față de sancțiunea aferentă alte 30 de zile de suspendare a carnetului.

                    La ce viteză se suspendă permisul de conducere

Depășirea limitei de viteză se sancționează cu amendă și, în anumite cazuri, cu suspendarea permisului de conducere. Punctul de amendă este 145 de lei, iar pentru depășirea vitezei se aplică sancțiuni cuprinse între 2 și 29 de puncte de amendă.

Sancțiuni aplicate în funcție de viteza cu care ai depășit limita:

 • 10 – 20 km/h: 2-3 puncte de amendă (290 lei – 435 de lei) + 2 puncte de penalizare

 • 21 – 30 km/h: 4-5 puncte de amendă (580 lei – 725 de lei) + 3 puncte de penalizare

 • 31 – 40 km/h: 6-8 puncte de amendă (870 lei – 1.160 de lei) + 4 puncte de penalizare

 • 41 – 50 km/h: 9-20 puncte de amendă (1.305 lei – 2.900 de lei) + 6 puncte de penalizare

 • peste 50 km/h : 9 – 20 de puncte de amendă (1.305 lei – 2.900 de lei) + suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile […] depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv”, se precizează în Art. 102, lit. a, din Ordonanța 1/2022 a Guvernului, care a modificat anul trecut legislația rutieră.

Așadar, șoferii care vor fi prinși de radar că circulă cu peste 100 km/h într-o localitate unde limita este de 50 km/h, se vor alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de 3 luni.

Iar cei care ajung la peste 200 km/h pe autostradă, de exemplu, rămân pietoni timp de cel puțin 4 luni.

Lista limitelor de viteză:

 • 130 km/h pe autostrăzi;

 • 120 km/h pe drumurile expres;

 • 100 km/h pe drumurile naţionale europene;

 • 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;

 • 80 km/h pe drumurile naţionale europene;

 • 50 km/h în localități (dacă Poliția Rutieră permite, limita de viteză în anumite localități poate fi mai mare, până la cel mult 80 km/h pentru vehicule ce pot fi conduse cu permis Categoria A sau B).

(Jurnal)

Sursa: PROMOTOR

Articolul A fost adoptat un nou prag de viteză pe șosea! La cât ți se suspendă permisul de conducere! Lista limitelor de viteză. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

                                Senatul a adoptat un proiect prin care se stabilește un nou prag de viteză, șoferii care îl vor depăși, urmând să rămână o jumătate de an fără drept de a mai conduce. „Constituie contravenție și se sancționează cu amendă […]

Articolul A fost adoptat un nou prag de viteză pe șosea! La cât ți se suspendă permisul de conducere! Lista limitelor de viteză. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/a-fost-adoptat-un-nou-prag-de-viteza-pe-sosea-la-cat-ti-se-suspenda-permisul-de-conducere-lista-limitelor-de-viteza/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 21 august 2023 15:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.