A ÎNCEPUT ”RECOLTA DE TOAMNĂ” LA PROIECTILE ȘI ALTE MUNIȚII…

A ÎNCEPUT ”RECOLTA DE TOAMNĂ” LA PROIECTILE ȘI ALTE MUNIȚII…

Un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm, a fost găsit, vineri după-amiază pe un teren din localitatea Mihai Bravu. Cel mai probabil proiectilul a fost scos la suprafață în urma lucrărilor agricole.

La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu, care au ridicat muniția, urmând să fie distrusă.

De la începutul anului, au fost descoperite în municipiul Giurgiu, localitățile Călugăreni, Săbăreni, Mihăilești, Stoenești, Teișori, Slobozia, Vlad Țepeș, Frasinu, Daia, Chiriacu, Dobreni, Trestieni, Mihai Bravu și pe DN 6:

– zece proiectile explozive de calibrul 37, 57, 75, 76, 100 și 120 mm;
-un proiectil perforant trasor, de calibrul 100 mm;
-un focos fuzant;
-o bombă de aruncător de calibrul 120 mm;
-două grenade defensive;
-șapte cartușe de infanterie de calibrul 7,62 mm;
-11 cartușe și un tub cartuș, de calibrul 10,35 mm.

Informare preventivă  

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

ISU GIURGIU

Un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm, a fost găsit, vineri după-amiază pe un teren din localitatea Mihai Bravu. Cel mai probabil proiectilul a fost scos la suprafață în urma lucrărilor agricole. La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu, care au ridicat muniția, urmând să fie distrusă. De la începutul anului, au fost descoperite …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/15/a-inceput-recolta-de-toamna-la-proiectile-si-alte-munitii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 15 octombrie 2023 13:03

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.