Adelin Petrișor pleacă din TVR. La ce televiziune se transferă, puțini s-ar fi așteptat

Adelin Petrișor părăsește postul public de televiziune, după mai bine de 11 ani. Jurnalistul pleacă de la TVR la sfârșitul lunii viitoare și a bătut deja palma cu o altă televiziune. Mutarea poate părea surprinzătoare pentru telespectatorii care îl asociau pe Petrișor cu TVR. Jurnalistul a confirmat despărțirea de TVR, însă nu a dat detalii suplimentare cu privire la plecare, deocamdată.

Adelin Petrișor pleacă din TVR, după 11 ani

Adelin Petrișor părăsește echipa TVR pentru a se alătura unei televiziuni noi: Euronews România. Jurnalistul a trecut de concursul organizat de Euronews, potrivit paginademedia.ro. Odată cu plecarea lui Petrișor, încă un coleg de la știri din TVR spune adio postului public, după ce a trecut și el concursul. Daniel Coman și Adelin Petrișor se numără printre cei 10-15 jurnaliști declarați admiși după concursul Euronews, din aproximativ 100 de candidați eligibili.

Adelin Petrișor a confirmat mutarea pentru sursa citată, însă nu a dat detalii suplimentare. El va pleca de la TVR la finalul lunii viitoare, după mai bine de un deceniu în care a lucrat pentru televiziunea publică. Petrișor a venit la TVR în septembrie 2010, după ce în trecut lucrase 10 ani la Observator și Antena 3 și 2 ani la Realitatea TV.

În cei peste 11 ani în care a lucrat la TVR, Adelin Petrișor a fost reporter special și șef al secției eveniment, a acoperit subiecte precum Primăvara Arabă, relatând de la fața locului din Egipt, la cădere regimului Mubarak.

Adelin Petrișor pleacă din TVR

Singurul jurnalist român care a relatat din Libia

Adelin Petrișor a făcut parte din singura echipă de jurnaliști români (alături de Florin Dobre) care a documentat conflictul din Libia, care a dus la prăbușirea regimului Ghadafi. În 2012 a fost în Coreea de Nord, dar a mai transmis și din Irak, Afghanistan și Siria. După ce a început pandemia, a realizat un reportaj în secțiile de Terapie Intensivă, chiar în primul val de îmbolnăviri.

Adelin Petrișor și-a început cariera jurnalistică în anul 1994, la postul de radio 2M+, după care a lucrat la Tele 7 ABC, TVR, iar în perioada 1999-2008 la Antena 1, unde a făcut reportaje exclusive din zone de război. După plecarea din Antenă a fost reporter special la Realitatea TV, iar din septembrie 2010 a fost colaborator la TVR.

Printre materialele exclusive pe care le-a realizat de-a lungul anilor se numără și un reportaj filmat în închisoarea americană Guantanamo, în 2006. A realizat interviuri cu personalități precum: Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, Valentino Rossi, ayatolahul Mohamed Fadlallah, liderul spiritual al Hezbollah, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Este singurul jurnalist român care a zburat cu avioane supersonice militare, iar experiența acumulată în zonele de conflict s-a transformat într-un album foto intitulat „Corespondent de război”, pe care l-a publicat în 2007 la editura Humanitas. Are în palmares cinci premii ale Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România, Marele Premiu APTR în 2003, un premiu pentru cel mai bun reportaj (2007) și pentru documentar politic (2009).

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.