Aderarea României la spațiul Schengen aduce forțelor de ordine un instrument nou: aplicația eDAC

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând de astăzi, 31 martie a.c., este operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Este vorba despre aplicația eDAC, care va fi folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări) pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.

Noua aplicație va fi folosită de pe telefoane mobile și tablete, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

Aplicația va scana documentul prezentat de către persoana verificată (carte de identitate, pașaport), va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date și va afișa imediat informații în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicție.

Totodată, în aplicație va fi afișată fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

Aplicația este mai rapidă și mai eficientă, scurtând timpul de verificare a persoanelor.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Prin această aplicație se vor putea verifica și autovehicule și anumite bunuri.

În cazul lipsei vreunui document de identificare, informațiile se pot introduce și manual, rezultatul fiind afișat cu aceeași rapiditate.

Precizăm faptul că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate. (IJP Giurgiu)

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.