Adolescenta care a filmat agonia lui George Floyd, eroină în SUA: „Cu un telefon mobil şi curaj pur, a schimbat cursul istoriei”

„Îl auzeam implorând ` nu pot să respir, te rog da-te de pe mine` şi strigându-şi mama. Avea dureri. Părea că conştient că totul s-a terminat pentru el”, a spus Frazier.
Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, i-a mulţumit public adolescentei.
„Faptul că a filmat, cred că mulţi ştiu deja asta, e poate singurul motiv pentru care Derek Chauvin, va merge acum la închisoare”, a spus el.
Gestul de stoicism al adolescentei a făcut mai mult decât să ducă la condamnarea principalului vinovat: colegii lui Chauvin au fost demişi, imobilizarea cu genunchiul a fost scoasă în afara legii şi a fost deschisă o anchetă federală, scrie CNN.
„Cu doar un telefon mobil şi curaj pur Darnella a schimbat cursul istoriei acestei ţări, suscitând o mişcare dârză care a cerut stoparea rasismului sistemic împotriva negrilor şi a violenţei din partea poliţiei. Fără prezenţa de spirit a Darnellei, cu riscul propriei siguranţe şi stări mentale, n-am fi ştiut niciodată adevărul despre moartea lui George Floyd  ”, a scris Suzanne Nossel, CEO -ul PEN america, un ONG care luptă pentru libertatea de expresie.
Clipul liceenei „va rămâne în istorie”, a scris ONG-ul pentru drepturi civile NAACP din statul Carolina de Nord.
„La fel ca în pelicula  lui Abraham Zapruder despre asasinarea preşedintelui John Kennedy, acoperirea tradiţională a poliţiei a fost imposibilă. Pentru că absolut nimeni, nici măcar o mare parte din colegii de poliţie ai lui Chauvin, nu ar putea obiecta ceva în faţa înregistrării lui Frazier „, a arătat NAACP .
„Sunt recunoscătoare martorilor şi mărturiilor lor. Recunoscătoare Darnellei Frazier şi fiecărui jurat care a văzut şi a recunoscut ceea ce lumea întreagă a văzut pe acea casetă. Mulţumesc lui Dumnezeu!”, a scris Oprah Winfrey pe Twitter.

 

Comunicatul poliţiei

Pe 26 mai, poliţia din Minnesota emitea următorul comunicat sub titlul „Bărbat decedat din cauza unui incident medical în timpul unei interacţiuni cu poliţia”: „Doi ofiţeri au sosit la faţa locului şi l-au localizat pe suspect, un bărbat cam de 40 de ani, în maşina sa. I s-a ordonat să iasă din maşină. După ce a ieşit, a opus rezistenţă. Ofiţerii au reuşit să-l încătuşeze şi au observat că pare să aibă o suferinţă medicală. Ofiţerii au chemat o ambulanţă. A fost transportat la Centrul Medical Judeţean Hennepin cu o ambulanţă, unde a murit în scurt timp. ”
[embedded content]

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.