Aglomerație mare în Vama Giurgiu în ultima zi a minivacanței

Aglomerație mare în Vama Giurgiu în ultima zi a minivacanței

Pe toată perioada minivacanței, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat. 

Astfel, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor, iar în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control în limita infrastructurii fiecărui punct de frontieră. Tranzitul de persoane și mijloace de transport s-a derulat în condiții normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de așteptare.

Referitor la traficul înregistrat la PTF Giurgiu, cel mai tranzitat punct de la granița cu Bulgaria, în perioada 30 aprilie – 07 mai anul curent, au efectuat formalitățile de control pe sensul de intrare în țară aproximativ 38.000 de autoturisme și 116.000 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară aproximativ 25.000 de autoturisme și 81.000 de persoane.

Menționez faptul că, în cursul zilei de ieri când s-a înregistrat cel mai intens trafic pe sensul de intrare în țară din perioada minivacanței, s-a lucrat la capacitatea maximă a punctului, respectiv pe 6 benzi, iar timpul de așteptare la controlul de frontieră nu a depășit 20 de minute. În ultimele 24 de ore, s-au prezentat pentru a intra în țară aproximativ 65.000 de persoane și 19.000 de mijloace de transport.

Trebuie însă precizat faptul că înainte de a intra în țară, persoanele care au venit din Bulgaria în România, au trebuit să se oprească la autoritățile de frontieră din Bulgaria pentru a achita taxa de pod. Aici timpul de așteptare a fost ridicat, ca urmare a faptului că s-a prezentat un număr foarte mare de persoane și mijloace de transport într-un timp foarte scurt.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române au menținut permanent legătura cu autoritățile de frontieră din Bulgaria, împreună cu care efectuează controlul de frontieră, și au fost dispuse măsuri comune de fluidizare a traficului.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector de poliție Raluca Stan

Pe toată perioada minivacanței, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/aglomeratie-mare-in-vama-giurgiu-in-ultima-zi-a-minivacantei/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 7 mai 2024 15:34

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.