Alertă în SUA. Un nou incident violent la Capitoliu. Doi polițiști au fost grav răniți. Forțele de ordine intervin de urgență

Un nou incident violent la Capitoliu, locul revoltei din ianuarie 2021. Forțele de ordine au intervenit de urgență în fața unor „amenințări externe”. Doi polițiști au răniți.

Alertă în SUA. Un nou incident violent la Capitoliu

Autoritățile din Statele Unite ale Americii sunt în alertă, vineri, după producerea unui nou incident violent la Capitoliu, sediul Congresului american. În urmă cu puțin timp, o mașină a izbit în plin doi polițiști, în încercarea de a forța o barieră de securitate. Câteva minute mai târziu, un elicopter ateriza de urgență pe peluza clădirii Capitoliului din Washington D.C.. Potrivit primelor informații apărute în presa de peste ocean, au fost trase mai multe focuri de armă asupra unui presupus atacator.

„Un suspect a fost arestat”, a indicat Poliţia Capitoliului pe Twitter. „Cei doi agenţi sunt răniţi. Toţi trei au fost transportaţi la spital.”

Rănit, șoferul care i-a lovit pe cei doi polițiști ar fi ieșit din mașină cu un cuțit, potrivit CNN. Atât el cât și cele două victime au fost transportate la cel mai apropiat spital pentru a primi îngrijiri medicale de urgență. Potrivit mai multor posturi americane de televiziune, autorul noului incident violent de la Capitoliu ar fi murit.

În acest moment, Clădirea Capitoliului din Statele Unite şi străzile din împrejurimile Washington DC sunt izolate după ce poliţia a avertizat cu privire la „o ameninţare externă de securitate”, scrie BBC.

[embedded content]

Clădirea Capitoliului, plasată sub protecție înaltă după atacul din 6 ianuarie

Vineri, aleșii din Congresul American erau  în ultima zi a vacanței parlamentare. Cu toate astea, unii membrii din echipele lor, angajaţi ai Congresului şi jurnalişti, erau prezenţi. Un elicopter a staţionat o perioadă pe esplanadă.

Pe 6 ianurie 2021, clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținători ai fostului președinte american, republicanul și omul de afaceri, Donald Trump. În urma atacului violent, cinci oameni și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite. După incidentul de astăzi, trăzile din împrejurimi au fost blocate, poliția avertizând că există o „amenințare externă de securitate”. Echipele FBI au venit în ajutorul poliției.

Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat a transmis un mesaj pe pagina sa de Twitter, prin care anunță că se roagă pentru sănătatea celor doi agenți de poliție răniți. Politicianul a precizat că încă nu are toate informațiile despre ce se întâmplă.

La Casa Albă, secretara de presă Jen Psaki a fost informată în timpul unui briefing, de jurnaliști, despre faptul că este un incident la Capitoliu. Președintele Joe Biden nu se află la Washington. El plecase ceva mai devreme la Camp David.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.