Alertă meteo. Vine gerul adevărat în România. Când și în ce zone din țară vor scădea mult temperaturile

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu. a anunțat că vine gerul în România. Meteorologul a precizat până la cât vor scădea temperaturile minime, unde va fi cel mai frig, în ce zone ale țării sunt așteptate ploi și ninsori, precum și de când se va încălzi vremea.

Ger în România. Până la cât vor ajunge temperaturile minime

Potrivit directorului ANM, vremea va începe să se răcească de la o zi la alta. Luni, maximele la nivel național se vor încadra între -2 și 7 grade Celsius, în funcție de regiune, iar începând de marți procesul de răcire va deveni mai intens.

„Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în drepesiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara.

E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus Elena Mateescu.

Conform directorului Administrației Naționale de Meteorologie, cel mai frig va fi în vestul, centrul și estul țării. Se vor înregistra primele zile geroase, cu valori termice ce se vor situa sub -15 sau -17 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative timp de mai mult de trei zile consecutive pe parcursul acestei săptămâni.

Directorul ANM a anuntat cat va dura gerul in Romania 

Unde va ploua și unde va ninge

Elena Mateescu a mai spus unde sunt așteptate ploi și ninsori în țară, în următoarele zile. Pentru unii dintre români, alerta meteo anunță și intensificări ale vântului ce vor amplifica senzația de frig.

„Este posibil mâine să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare locală în Moldova și zonele de munte, posibil ploi și lapoviță în Banat, pe arii restrânse în Transilvania, dar și intensificări ale vântului în regiunile extracarpatice, unde vitezele la rafală,

mai ales seara și noaptea, în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea, Sudul Moldovei, să înregisteze valori de 55 până la 65 km/h, amplificând senzația de rece”, a spus Elena Mateescu.

Totuși, frigul nu va dura foarte mult. Spre sfârșitul săptămânii, vremea se va încălzi, mai ales în sudul și sud-estul țării, iar temperaturile maxime vor ajunge chiar la 8 sau chiar 9 grade Celsius.

Ce se întâmplă cu vremea în București

Conform directorului ANM, în următoarele zile vremea se va răci și în Capitală. La mijlocul săptămânii, temperaturile minime vor coborî  până la -7 sau chiar -8 grade Celsius

Astfel, pentru bucureșteni, săptămâna va începe cu o vreme închisă și cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Este posibil ca în noaptea de luni spre marți vântul să aibă intensificări mai mari spre seară și pe parcursul nopții, la rafală de 50-55 km/h.

Apoi, spre finalul săptămânii, temperaturile ar putea ajunge să se situeze peste cele medii pentru această perioadă a anului. Conform Elenei Mateescu, s-at putea înregistra chiar  7, 8 sau 9 grade Celsius. Vezi și când va dispărea gerul din România!

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.