Alexandru Andrei, deputat: ,, Alături de colegul meu, senatorul…

PNL Giurgiu

Alexandru Andrei, deputat: ,, Alături de colegul meu, senatorul Toma Petcu, am participat astăzi – în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților – la ședința comună a comisiilor de specialitate din cele două camere ale Parlamentului, ședință în care am dezbătut și aprobat bugetul Ministerului Transporturilor, un buget cu 10% mai mare decât cel al anului trecut.
Vestea bună este că județul Giurgiu reprezintă o prioritate pentru Ministerul Tra…nsporturilor, în bugetul acestui an fiind incluse proiecte importante de infrastructură, care primesc finanțare.
Astfel, în discuțiile din ședința de astăzi, ministrul transporturilor a precizat că în proiectul de lege a bugetului de stat este inclus – la Titlul 58 – proiectul “Drum de legătura DN5, km 60+500 – Șoseaua de centură – Pod Prieteniei, km 61+400”, pentru care au fost alocate în anul 2021 credite bugetare în valoare de 41.667 mii lei. Contractul de execuție lucrări a fost semnat în anul 2019, sumele alocate în anul 2021 fiind suficiente pentru implementarea proiectului, iar în cazul în care vor fi necesare sume suplimentare, datorită evoluției lucrărilor, acestea vor fi asigurate prin reașezări de credite bugetare între proiecte.
Reabilitarea celor trei drumuri naționale cu probleme – DN 5B, DN5C și DN 61 – este, de asemenea, o prioritate pentru Ministerul Transporturilor, care va demara, în primă fază, procedurile de expertizare; pentru DN 61, am primit asigurări că, în acest an, vor fi executate lucrări de modernizare.
În același timp, bugetul alocat DRDP București este mai mare decăt cel al anului trecut, ceea ce se va reflecta în lucrările de întreținere executate de această instituție pe drumurile din județul Giurgiu.
Un alt proiect important pentru giurgiuveni este reluarea circulației pe calea ferată Giurgiu-București, ministrul Cătălin Drulă asigurându-ne că toate proiectele ce vizează acest aspect vor primi finanțare în perioada următoare.
Nici proiectele APDF nu au fost uitate, reprezentanții ministerului afirmând că proiectele privind refacerea infrastructurii portuare vor fi continuate în acest an.
În concluzie, bugetul Minsterului Transporturilor – adoptat de comisiile reunite cu 18 voturi pentru și 12 împotrivă – alocă, în acest an, sume importante pentru priectele de infrastructură din județul Giurgiu.”

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioareAr putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interiorAr putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior+3

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.