Alexandru Rafila: Chiar dacă acoperirea vaccinală ajunge la 30-40%, la toamnă s-ar putea să asistăm la un nou val

Reprezentantul României la OMS a declarat, pentru Digi24, că România nu stă nicidecum bine la capitolul vaccinare: „România are patru milioane de vaccinaţi în comparaţie cu Franţa, de exemplu, care are 30 de milioane din 60, deci jumătate de populaţie vaccinată. În mod evident, campania de vaccinare trebuie să continue şi ar fi foarte bine dacă până la toamnă s-ar atinge acel prag psihologic de 10 milioane”.

Rafila a mai spus că pentru o bună evoluţie a campaniei în mediul rural este necesar un parteneriat cu autorităţile locale, dar şi că românii trebuie să se pregătească şi de un alt val de infectări cu COVID 19:

„În mediul rural trebuie insistat şi găsit parteneriatul cu autorităţile locale, tot acest festivism legat de performanţele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40% s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutaţiile”.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.