Amendă pentru o nuntă în pandemie, anulată dintr-un motiv uluitor. Judecătorii au stabilit nu era „bună-dispoziție”

Judecătoria Gura Humorului a anulat o amendă pentru o nuntă în pandemie. Sancţiunea de 15.000 de lei fusese aplicată la data de 1 noiembrie 2020 de poliţişti unei firme pe motiv că a organizat în pandemie o nuntă la care au participat peste 100 de persoane.

Magistraţii au considerat că nu a fost vorba despre o petrecere în adevărat sens al cuvântului deoarece nu erau ”muzică, dans, bună-dispoziție”, scrie publicaţia locală Monitorul de Suceava.

Amenda pentru o nuntă în pandemie, anulată dintr-un motiv uluitor. Ce explicaţie a dat organizatorul în instanţă

În apărarea sa, administratorul firmei a recunoscut că pe 1 noiembrie 2020 unul dintre clienţi s-a cununat, însă la restaurant nu a avut loc o petrecere.

„S-au prezentat la local și au întrebat dacă pot să servească masa, răspunsul fiind că atâta timp cât nu vor să facă o petrecere, ci doar să mănânce, pot lua loc la masă, cu respectarea regulilor de igienă și de distanțare, ceea ce au și făcut”, a afirmat administratorul amendat, conform sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîțu propune folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților în localități cu peste 3 la mie

De ce au aplicat poliţiştii o amendă pentru o nuntă în pandemie: au găsit câte şapte sticle cu băutură pe fiecare masă

Masa a fost întreruptă de un echipaj de Poliţie care l-a amendat pe proprietar. Motivul a fost încălcarea legii Legii 55/2020 prin care era interzisă organizarea de nunţi din cauza pandemiei COVID-19.

Pe durata procesului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava au cerut ca sancţiunea să fie menţinută, deoarece în local se desfăşura un eveniment interzis în pandemie, adică o nuntă.

Polițiștii au spus că sticlele cu băuturi alcoolice de pe mese, instrumentele orchestrei și hainele de ocazie ale celor 100 de persoane aflate în local indică faptul că participau la un eveniment a cărei desfășurare era interzisă în pandemie, notează sursa citată.

„Pe fiecare masă se aflau 7 sticle de băuturi nonalcoolice, suc și apă, aperitive, câte un platou de prăjituri și un platou cu fructe iar persoanele prezente aveau o îmbrăcăminte specifică unui eveniment special. La intrare în sală, în partea stângă, pe o scenă improvizată se aflau trei persoane de sex masculin care dețineau aparatură specifică unei formații muzicale, respectiv: acordeoane, microfoane, orgă și boxe, aspecte ce pot fi dovedite cu ajutorul imaginilor video și fotografiilor anexate”, a arătat IPJ Suceava.

Amenda pentru o nuntă în pandemie, anulată dintr-un motiv uluitor. Judecătorul constată că nu erau ”muzică, dans, bună-dispoziție”

După ce a ascultat depoziţiile celor două părţi, judecătorul a dat câştig de cauză şi a dispus anularea amenzii de 15.000 de lei. Magistratul a motivat decizia prin faptul că nunta nu era chiar o petrecere deoarece participanţii nu dansau, nu era muzică şi nici bună-dispoziție. Mai mult, cei 100 de oameni doar mâncau la un loc într-o sală.

„În cauză s-a făcut dovada că în interiorului restaurantului nu s-a organizat un eveniment privat, respectiv nuntă. Chiar dacă persoanele din interiorul restaurantului se cunoșteau și chiar dacă în sală se aflau și persoanele care în ziua respectivă se cununaseră, acest aspect nu echivalează cu organizarea unei nunți, care presupune muzică, dans, bună-dispoziție. După cum rezultă din declarațiile martorilor și din imaginile fotografice atașate la dosar, în restaurant doar se servea masa, persoanele în cauză fiind surprinse în timp ce stăteau la masă, ca și cum nu s-ar cunoaște. În niciun caz nu se instalase în restaurant atmosfera specifică unei nunți, contrar susținerilor intimatului din actul contestat”, a motivat magistratul de la Judecătoria Gura Humorului.

Soluția nu este însă definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

Citeşte şi: Structură an şcolar 2021-2022: Se schimbă vacanţele! Când se dau teze, când sunt Evaluarea Naţională şi Bac 2022

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.