Vin vești proaste pentru șoferi, dar mai ales pentru cei profesioniști! Autoritățile vor să tripleze amenzile. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ajuns la concluzia că amenzile sunt pur și simplu prea mici, iar din acest motiv mulți șoferi ar renunța la cumpărarea unei roviniete. Cât vom plăti foarte curând dacă nu vom avea taxa de drum achitată, vedeți în rândurile de mai jos.
Unele amenzi se vor tripla, în perioda următoare
Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, vine cu vești proaste pentru români. După ce prețul la combustibili a crescut constant de la începutul anului, prețul la utilități a explodat pur și simplu, iar alimentele și serviciile se scumpesc parcă și ele pe zi ce trece, iată că Ministerul Transporturilor se înscrie în acest „trend”, așa că s-a ajuns la concluzia că amenzile pentru lipsa rovinietei sunt prea mici și trebuie majorate repede.
Astfel, s-a ajuns ca amenda percepută de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru un șofer amator care nu deține rovinietă să crească de 250 de lei, la 270 de lei. Dacă pentru această categorie de șoferi creșterea nu este una chiar de speriat, ei bine pentru șoferii profesioniști situația stă cu totul altfel, deoarece amenzile se triplează și vor ajunge la 12.000 de lei.
Unele amenzi se vor tripla, in perioda urmatoare
De ce a fost majorat prețul
„Este o lovitură doar pentru șoferii care nu își plătesc contribuțiile și pentru șoferii indisciplinați. În ceea ce privește creșterea amenzilor avem o statistică și conform acesteia vedem că, începând din 2015, de când a fost implementat sistemul, cresc progresiv abaterile în ceea ce privește plata rovinietei.
Ca atare, pentru că drumurile trebuie întreținute, noi încurajăm plata rovinietei pentru că aceste sume sunt folosite pentru repararea drumurilor. Pentru cei care folosesc drumurile fără să plătească, am găsit această modalitate de a-i amenda. S-a constatat însă că amenzile sunt mult prea mici. Și ca atare a trebuit să apelăm la această majorare a amenzilor pentru a-i stimula pe cei care nu plătesc, să plătească.
Rovinietele sunt folosite la reparația drumurilor. Fondurile Europene sunt folosite la construcția drumurilor. După câte știți, avem în construcție, în acest moment, o serie de autostrăzi numai pe regiunea Moldovei, ca informație utilă, 1116 kilometri de autostradă se vor construi în următorii 10 ani”, a declarat Alin Șerbănescu, comunicator al Ministerului Transporturilor, la Antena 3.
Unde poți verifica daca ai sau nu rovinietă
Mulți șoferi uită pu și simplu să-și cumpererovinietă, așa că se trezesc cu amenzile acasă. Aceștia pot verifica dacă au sau nu rovinietă valabilă intrând pe site-ul CNAIR, însă trebuie să aveți la îndemână și seria de șasiu.
„Noi avem pe platforma CNAIR posibilitatea de a oferi aceste informații. Deci un cetățean care dorește să își verifice valabilitatea rovinietei poate intra pe această platformă și poate să își verifice valabilitatea rovinietei. Nu putem să apelăm la ideea de SMS și vă spun și de ce. Dumneavoastră poate mâine vă schimbați numărul de telefon. Și atunci nu va mai fi valabil….”, a continuat el.
Mai trebuie specificat faptul că în cazul în care un șofer circulă fără rovinietă, autoritățile îl pot sancționa în termen de cel mult patru luni. După acest termen, fapta se prescrie.
Reflectorul de Sud