An de an, în data de 15 ianuarie, îl omagiem pe Mihai…

Adrian Anghelescu

An de an, în data de 15 ianuarie, îl omagiem pe Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului nostru și marcăm Ziua Culturii Naționale.
Mihai Eminescu este numele la care mulți români se gândesc atunci când sunt întrebați care este cel mai mare poet al țării noastre. Dar Eminescu nu a fost doar poet, ci și un mare jurnalist și prozator, un om care a iubit teatrul, natura și folclorul.
Tezaurul eminescian reprezintă cartea de vizită literară a poporului nostru. Astăzi, se împlinesc 171 de ani de la nașterea ”Luceafărului poeziei românești” și am avut deosebita plăcere de a participa la un eveniment organizat de Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” și să așez un buchet de flori la statuia poetului din Parcul Alei, în semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga comoară literară lăsată moștenire generațiilor trecute și viitoare.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, plantă, cer, în aer liber şi naturăEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, plantă, copac, pantofi, în aer liber şi naturăEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copac, plantă, zăpadă, în aer liber şi naturăEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, cer, plantă şi în aer liber

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.