Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: Încă un pas spre reducerea vârstei de pensionare a giurgiuvenilor!

Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: Încă un pas spre reducerea vârstei de pensionare a giurgiuvenilor!

andrei alexandru

Amendamentul inițiat de mine și semnat de colegii parlamentari de Giurgiu Gabriela Horga și Toma Petcu, privind reducerea vârstei de pensionare a giurgiuvenilor a mai parcurs o etapă. După ce a fost adoptat de Senat, proiectul a ajuns la Camera Deputaților (for decizional), unde, astăzi, a trecut de votul colegilor din Comisia pentru Muncă.
Proiectul legislativ pe care l-am inițiat prevede că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile.
În dezbaterile de la Comisia de Muncă (unde proiectul legislativ a fost susținut de colega mea, deputatul de Giurgiu Gabriela Horga, membru al Comisiei), deputații USR și AUR s-au opus, însă majoritatea a decis avizarea proiectului.
Următorul pas este dezbaterea în Comisia de Mediu și apoi în plenul Camerei Deputaților.
Raționamentul pentru care am inițiat acest amendament, prin care giurgiuvenii vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare, se bazează pe faptul că locuitorii municipiului și cei ai localităților limitrofe au fost afectați de poluarea produsă de fostul combinat chimic Verachim, care producea epiclorhidrină, emițând în atmosferă fum toxic de clor, astfel că, la un moment dat, concentrația de clor din aer era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă.
Am luptat pentru promovarea proiectului pentru că în legile actuale sunt cuprinse multe localități afectate de poluare, ai căror locuitori beneficiau de reducerea vârstei de pensionare, iar Giurgiu nu se afla printre acestea.
Odată cu adoptarea proiectului, se va face dreptate pentru giurgiuvenii afectați grav de poluare zeci de ani.

Amendamentul inițiat de mine și semnat de colegii parlamentari de Giurgiu Gabriela Horga și Toma Petcu, privind reducerea vârstei de pensionare a giurgiuvenilor a mai parcurs o etapă. După ce a fost adoptat de Senat, proiectul a ajuns la Camera Deputaților (for decizional), unde, astăzi, a trecut de votul colegilor din Comisia pentru Muncă. Proiectul […]


Autorul articolului Editor
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://giurgiupesurse.ro/andrei-alexandru-deputat-pnl-de-giurgiu-inca-un-pas-spre-reducerea-varstei-de-pensionare-a-giurgiuvenilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiupesurse.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Pe Surse – actualitate giurgiu, administratie giurgiu, stiri politice, social economic, editoriale giurgiu, dezvaluiri, soc, cancan, stiri locale
Data originala articol 16 mai 2023 13:07

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.