Angajatul Centrului pentru persoane cu handicap din Călineşti, principal suspect pentru moartea unui pacient, a fost arestat preventiv

Angajatul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti care este principal suspect în cazul morţii unui pacient în vârstă de 61 de ani, decedat după ce ar fi fost lovit, a fost arestat preventiv.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova a admis, marţi după-amiază, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele angajatului Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti suspectat că l-a bătut pe pacientul mort la sfârşitul săptămânii trecute, în condiţii suspecte.

Bărbatul, acuzat de lovituri cauzatoare de moarte şi de două fapte de purtare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Angajatul centrului medico-social de la Călineşti fusese reţinut luni după-amiază.
E revoltător! Un pacient internat la psihiatrie, la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical
Victima era un bărbat de 61 de ani, de şapte ani pacient al centrului, în care se află internat şi fratele său geamăn. Pacientul a decedat săptămâna trecută, în condiţii suspecte.

Iniţial, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă după necropsie procurorul a decis să schimbe încadrarea juridică în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte. În urma morţii pacientului, directorul centrului de la Călineşti a fost demis.

Gorj: Bărbatul care şi-ar fi ucis mama a fost reţinut. El ar fi omorât-o cu mai multe lovituri de topor

Bărbatul din judeţul Gorj care şi-ar fi ucis mama a fost reţinut pentru 24 de ore, anchetatorii suspectând că el a omorât-o pe femeie cu mai multe lovituri de topor, una dintre acestea provocând victimei o plagă despicată la gât.

Tânărul cu trotinetă mort după ce a fost agresat de un motociclist a fost înmormântat. Agresorul a fost arestat

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, anchetatorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat de 31 de ani, cercetat pentru omor asupra unui membru de familie.

„Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reţinut că suspectul T…, din comuna Runcu, judeţul Gorj, pe fondul consumului cronic şi excesiv de alcool, în dimineaţa acestei zile a aplicat victimei, mama sa, în vârstă de 53 de ani, mai multe lovituri cu un topor, producându-i mai multe plăgi, dintre care una despicată la gât, în regiunea cervicală dreapta antero-laterală, care a produs direct şi necondiţionat decesul acesteia”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că victima a fost găsită de anchetatori în şanţul din faţa locuinţei sale, fără semne vitale şi având o plagă tăiată la nivelul gâtului. Bărbatul de 31 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.