Anul acesta, giurgiuvenii ar putea călători cu trenul direct până la Aeroportul Otopeni

Anul acesta, giurgiuvenii ar putea călători cu trenul direct până la Aeroportul Otopeni

În prezent, trenul București-Giurgiu trece prin Videle după ce în 2005 podul de la Grădiștea, de la granița cu județul Ilfov, a fost luat de ape. În loc de 70 de kilometri, garniturile ocolesc aproape 120 de kilometri, distanță care aproape triplează timpul de parcurs.

Refacerea podului de la Grădiștea comcomitent şi cu modernizarea infrastucturii feroviare executate în zonă (trei poduri și două viaducte, aferente celor 12 kilometri de cale modernizați din zona podului de la Grădiștea, și Parcul Natural Comana va beneficia de o nouă eurogară), deschid o nouă perspectivă a rutei CFR între Bucureşti şi Giurgiu.

Redeschiderea traficului pe prima linie înființată în Ţara Românescă va reconfigura circulația feroviară din zona de Sud-Vest a Capitalei. Astfel, trenurile vor ajunge până în Gara de Nord, noua stație terminus, și nu își vor mai încheia călătoria în Gara Progresul.

Mai mult, o nouă stație feroviară provizorie va fi amplasată sub pasajul Domnești. Aceasta va fi în apropierea stației de autobuz și urmează să fie făcută legătura și cu capătul liniei de tramvai care va circula în prelungirea Ghencea, potrivit clubferoviar.ro.

Noutatea vine din partea operatorului feroviar privat Transferoviar Călători (TFC), care a anunțat că începând din luna martie 2024 va introduce cursele de tren pe ruta Ruse (Bulgaria) – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni via Giurgiu Nord Frontieră şi Gara de Nord Bucureşti.

Opratorul feroviar estimează timpul de străbatere a traseului, plecând de la Ruse, la 100 de minute, timp comparabil sau chiar mai bun decât dacă drumul ar fi făcut cu autoturismul.

Transferoviar Călători operează cu trenuri realativ moderne care permit şi depozitarea bagajelor mai voluminoase.

La începutul lunii decembrie, Executivul a anunțat că întreg tronsonul Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră va fi modernizat cu aproape 3 miliarde de lei. După finalizarea licitației, execuția lucrării ar urma să dureze 36 de luni, timp în care linia va fi şi electrificată.

În prezent, trenul București-Giurgiu trece prin Videle după ce în 2005 podul de la Grădiștea, de la granița cu județul Ilfov, a fost luat de ape. În loc de 70 de kilometri, garniturile ocolesc aproape 120 de kilometri, distanță care aproape triplează timpul de parcurs. Refacerea podului de la Grădiștea comcomitent şi cu modernizarea infrastucturii […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/anul-acesta-giurgiuvenii-ar-putea-calatori-cu-trenul-direct-pana-la-aeroportul-otopeni/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 13 ianuarie 2024 21:08

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.