Cristina Elena DINU, deputat PSD: „Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri…”

Cristina Elena DINU, deputat PSD: „Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri…”

Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri, plata la zi a tuturor datoriilor acumulate, anul trecut, de întregul sistem sanitar şi alocarea fondurilor necesare pentru luna ianuarie. Toate acestea, alături de un buget cu 40% mai mare faţă de anul trecut, înseamnă onorarea angajamentelor asumate de premierul #PSD Marcel Ciolacu în domeniul #Sănătăţii.

Guvernul a alocat 6,6 miliarde de lei care asigură plata tuturor cheltuielor cu medicamentele şi serviciile medicale efectuate anul trecut, precum şi sumele necesare acoperirii acestor cheltuieli, pentru luna ianuarie.

Totodată, prin aprobarea deblocării şi scoaterii la concurs a celor 2.500 de posturi de #medic, solicitate de către unităţile sanitare, indiferent dacă acestea sunt în subordinea Ministerului Sănătății sau a autorităților locale, se rezolvă problema deficitului de personal medical specializat în spitalele din România.

În acest fel, am speranţa că se va rezolva şi situaţia dificilă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă #Giurgiu

Unităţile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs trebuie să demareze imediat procedurile necesare, pentru ca #angajările să se poată face până în luna februarie.

 

(Cristina Elena Dinu, deputat PSD)

Articolul Cristina Elena DINU, deputat PSD: „Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri…” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri, plata la zi a tuturor datoriilor acumulate, anul trecut, de întregul sistem sanitar şi alocarea fondurilor necesare pentru luna ianuarie. Toate acestea, alături de un buget cu 40% mai mare faţă de anul trecut, înseamnă onorarea angajamentelor asumate de premierul #PSD Marcel Ciolacu în domeniul […]

Articolul Cristina Elena DINU, deputat PSD: „Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri…” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cristina-elena-dinu-deputat-psd-aproape-8-000-de-posturi-deblocate-pentru-medici-asistente-si-infirmieri/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 13 ianuarie 2024 21:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.