Astăzi a început relocarea Grădiniței Căsuța Fermecată…

Primaria Municipiului Giurgiu

Astăzi a început relocarea Grădiniței Căsuța Fermecată ce urmează să fie modernizată

✅Executivul Primăriei Giurgiu a reușit debocarea unei situații delicate, respectiv organizarea relocării Grădiniței Căsuța Fermecată, prin bunăvoința voluntarilor, cu sprijinul societăților din subordinea Consiliului Local și a cadrelor didactice și eliberarea spațiilor ce urmează să intre într-un amplu proces de modernizare cu fonduri europene.

➡️Astfel, astăzi, 14 mai, a început concret m…utarea mobilierului, a materialelor didactice și sanitare necesare bunei funcționări a activității de grădiniță și creșă, după ce sali de clasă și grupuri sanitare de la Grădinița nr.9 și Școala nr.6 au fost anterior igienizate și pregătite.

➡️Mutarea este una temporară și întreaga operațiune a angrenat voluntari din rândul părinților, a implicat cadrele didactice, angajații unităților respective, dar a presupus și resurse umane și materiale (mijloace de transport) din partea GSP, ROSAL, GSL și a constructorului care va executa lucrarea ”Modernizare grădinița Căsuța Fermecată (nr.4) – Giurgiu”, cu o valoare de 2.631.755,64 lei.

✅Proiectul presupune modernizarea și consolidarea întregii clădiri a grădiniței, mărirea capacității acesteia prin extinderea corpului existent și reabilitarea energetică. Lucrările în interior constau în refacerea pereților, înlocuirea tâmplăriei și a obiectelor sanitare. De asemenea, în cadrul proiectului, vor fi amplasate două scări exterioare de evacuare și vor fi realizate trei uși de evacuare la nivelul parterului.

➡️Nu în ultimul rând, proiectul include și dotarea grădiniței cu măsuțe și scăunele pentru copii, dulapuri, oglinizi, dispensere pentru săpun, catedre, scaune pentru cadre didactice, bănci și fișete pentru vestiar, cuiere, proiectoare, panou pentru afișaj, ecran pentru proiector, mașină de spălat, frigidere, table magnetice, paturi, saltele, lenjerii pentru paturi, antemergătoare și mese pentru înfășat.

✅Proiectul ”Modernizare grădinița Căsuța Fermecată (nr.4) – Giurgiu” a fost accesat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4. – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

🤝Tuturor celor care s-au implicat în această activitate, Primăria Giurgiu, prin primarul Adrian Anghelescu, le adresează mulțumiri pentru suport și înțelegere, fiind vorba despre o situație temporară, intermediară, până când Grădinița Căsuța Fermecată își va redeschide porțile.

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu în aer liberAr putea fi o imagine cu copil, stând în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber+3

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.