Astăzi este Ziua Internațională a Leneviei, sărbătorită de fani, sub deviza: ” Mi-e o lene. de mă doare! ” (Audio)

Astăzi este Ziua Internațională a Leneviei, sărbătorită de fani, sub deviza: ” Mi-e o lene. de mă doare! ” (Audio)

Puțini știu că 10 august este declarată Ziua internaţională a LENEVIEI!

Este totodată şi Ziua mondială a LEULUI… Animalul și nicidecum a monedei noastre, ce a ajuns de tot r…âsul!

Ziua Leneviei  are loc, din punct de vedere calendaristic, în a 222-a zi a calendarului gregorian și a 223-a zi în anii bisecți.

Această zi de 10 august, consacrată în calendarul Zilelor internaționale amuzante, este  o zi specială, pe care o puteți celebra fără a vă mai ridica din pat!

Singurul scop al zilei de azi este leneveala,  puturoșenia, căscatul, miserupismul contagios împrumutat de l funcționaru de stat,  față de toate și de toți, modul cel mai adecvat de a sărbători nevoia de Relaxare.

Tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți locul în care să vă manifestați sictirul față de muncă, adică în pat, în șezlong, la locul de muncă, moțăind pe un fotoliu, cu picioarele pe masă sau întinși la  piscină, pe nisipul plajei, pe o bancă în parc, scufundat între perne întins într-un hamac, sau pur și simplu adormit cu capul pe birou.

Aveți grijă să nu vă stresați prea mult încercând să vă hotărîți ce variantă să alegeți din cele de mai sus.

Din când în când, fiecare dintre noi are nevoie de oleacă de „leneveală” ( nu-i așa?!), pentru reîncărcarea bateriilor, în stilul Tesla,  cu motorul sforâind silențios, fără a-i deranja însă pe cei din jur.

Această zi poate fi chiar o scuză pentru a vă lua încă o zi liberă în plus față de cele dăruite de stat, și a vă bucura de o micro-mică  vacanță, de o zi, decretată ad-hoc și rezervată lenei dvs. personale.

Se spune că oamenii văzuți ca fiind leneși de către ceilalți au o mai mare focalizare asupra obiectivelor lor pe termen lung! Obiectivul leneșului este să facă punte în această zi cu cele dedicate oficil sărbătorii de Sf. Mărie.

Fondatorii Zilei lenei sunt necunoscuți, probabil pentru că au fost prea leneși pentru a argumenta de ce este nevoie de o astfel de zi în viața lor. Sau poate că li s-a făcut așa o lene să mai întomească documente în loc să tragă un pui de somn, ca să nu mai adăugăm faptul că le-a fost lene de a-și mai aroga meritul înființării acestei sărbători, așa cum fac oamenii politici!

Oricum această zi a Leneviei poate fi o scuză de a lipsi de la servici, un prilej justificat de a cere șefului o zi liberă, răspunsul la întrebarea ”De ce vrei să stai acasă, fiind simplu:  pentru că ”Mi-e o lene de mă doare!”

O zi în care e musai să nu dai socoteală nimănui, zi ce din punct de vedere medical poate fi explicată de  pe sistemul: ” În zilele lucrătoare toate oasele mă doare”!

În concluzie, este adevărat că ”Munca l-a creat pe om, dar nici lenea n-a omorât pe nimeni. ”Parafrazând un text de melodie am spune :  ”Trăiască LENEA în care ne-am născut…!”

Și cu toate astea nu putem să nu urăm ”La mulți ani !” celor care sărbătoresc Ziua Leneviei prin …MUNCĂ! ”Sabotorilor…!”

(Lene Vilă)

Articolul Astăzi este Ziua Internațională a Leneviei, sărbătorită de fani, sub deviza: ” Mi-e o lene. de mă doare! ” (Audio) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Puțini știu că 10 august este declarată Ziua internaţională a LENEVIEI! Este totodată şi Ziua mondială a LEULUI… Animalul și nicidecum a monedei noastre, ce a ajuns de tot r…âsul! Ziua Leneviei  are loc, din punct de vedere calendaristic, în a 222-a zi a calendarului gregorian și a 223-a zi în anii bisecți. Această zi […]

Articolul Astăzi este Ziua Internațională a Leneviei, sărbătorită de fani, sub deviza: ” Mi-e o lene. de mă doare! ” (Audio) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/astazi-este-ziua-internationala-a-leneviei-sarbatorita-de-fani-sub-deviza-mi-e-o-lene-de-ma-doare-audio/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 10 august 2023 18:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.