Astăzi s-a dat startul reabilitării clădiri Consiliului Judeţean Giurgiu

Astăzi s-a dat startul reabilitării clădiri Consiliului Judeţean Giurgiu

 Lucrările începute astăzi la sediul Consiuliului Judeţean vizează reabilitarea dein punct de vedere termic al clădirii şi implicit reducerea cheltuielilor prin eficientizarea consumului. În plus cum se vede din plamşe vom avea în centrul administrativ al oraşului şi o clădire frumoasă.

Consiliul Județean Giurgiu a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.

Proiectul este elaborat pornind de la faptul că lucrările de reabilitare termică și de creștere a eficienței energetice a sediului administrativ sunt impuse de necesitățile energetice și de mediu actuale, de reducerea cheltuielilor generate de energia electrică și termică, de îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul administrativ și auxiliar care deservește în clădire.

Soluția tehnică constă în lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuire a tamplăriilor exterioare, modernizare a instalațiilor termice, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat tip LED și folosirea resurselor regenerabile de producere a energiei prin montarea de panouri solare termice pentru producerea de apă caldă menajeră. Oportunitatea investiției rezultă din necesitatea creșterii gardului de confort termic, reducerea și optimizarea consumurilor energetice şi reducerea costurilor de intreținere. Practic, prin acestă investiție se vor asigura condiții propice pentru desfasurarea activitătilor specifice.

Clădirea Consiliului Județean a fost realizată între anii 1994-1998, inițial fiind proiectată (1993) cu destinația de sediu bancar – Sediu BNR – Sucursala Giurgiu. Actualmente, clădirea are urmatoarele destinații: sediul Consiliului Județean Giurgiu şi sediul Prefecturii Județului Giurgiu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 26 de milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor de eficientizare energetică va dura maxim 2 ani.

 Lucrările începute astăzi la sediul Consiuliului Judeţean vizează reabilitarea dein punct de vedere termic al clădirii şi implicit reducerea cheltuielilor prin eficientizarea consumului. În plus cum se vede din plamşe vom avea în centrul administrativ al oraşului şi o clădire frumoasă. Consiliul Județean Giurgiu a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul Planului Național de Redresare și […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/astazi-s-a-dat-startul-reabilitarii-cladiri-consiliului-judetean-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 12 martie 2024 01:07

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.