Atenție la reclamele de pe Internet! Escrocii au găsit noi căi de a păcăli românii de bună-credință

Atenție la reclamele de pe Internet! Escrocii au găsit noi căi de a păcăli românii de bună-credință

O femeie a fost înșelată cu aproape 500 de Euro după ce a accesat o reclamă pe o platformă de socializare. Femeia a fost atrasă de o așa-zisă tranzacționare cu acțiuni Hidroelectrica, prin urmare, a accesat link-ul și a completat toate detaliile necesare, fără să realizeze că era vorba despre o metodă frauduloasă de sustragere a banilor.

În data de 10 octombrie, agenții de poliție de la Poliția municipiului Roman au primit o sesizare din partea unei femei de 51 de ani din Roman, care a raportat că a fost înșelată și a suferit daune financiare în valoare de 499 de euro.

În urma investigațiilor făcute de polițiști, s-a descoperit că la data de 10 octombrie, persoana păgubită folosea o platformă de socializare de acasă și a dat click pe o reclamă legată de tranzacționarea companiei Hidroelectrica. După ce a accesat anunțul, femeia a primit un apel telefonic de la o persoană necunoscută.

Mai târziu, femeia a fost contactată de reprezentanții băncii, care au descoperit că tranzacția făcută este o fraudă.

Cum să ne păzim de fraudele online

Poliția a atras atenția în nenumărate rânduri cu privire la metodele de operare ale escrocilor. În ceea ce privește activitățile online, IPJ Neamț ne sfătuiește:

Fiți sceptici față de oferte prea bune pentru a fi adevărate: dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, este posibil să fie o înșelătorie. Gândiți-vă de două ori înainte de a investi sau de a face plăți online în urma unor promisiuni extraordinare. (www.realitatea.net)

O femeie a fost înșelată cu aproape 500 de Euro după ce a accesat o reclamă pe o platformă de


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/atentie-la-reclamele-de-pe-internet-escrocii-au-gasit-noi-cai-de-a-pacali-romanii-de-buna-credinta/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 12 October 2023 14:03

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.