ATOP Giurgiu a luat în discuţie şi problema drogurilor

ATOP Giurgiu a luat în discuţie şi problema drogurilor

Comunicat de presă

Astăzi, 10 octombrie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc o întâlnire de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, structură cu rol de informare și rol consultativ, care prin activitatea sa reprezintă și promovează interesele comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică.

Întâlnirea de astăzi a avut ca temă evaluarea eficienței activității de ordine publică și siguranță a cetățeanului din perspectiva următoarelor priorități de acțiune principale:

– prevenirea si combaterea traficului de droguri si persoane;

– intensificarea luptei împotriva criminalității organizate și eficientizarea acțiunilor combativ-preventive în domenile de competență;

– asigurarea climatului de siguranță în instituțiile de învățământ și pe drumurile publice;

– combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei;

– problematica migrației ilegale.

Până la acest moment, la nivelul Județului Giurgiu au fost organizate consultări cu membrii comunității, cu primarii comunelor, cu dircetorii școlilor, cu polițiștii din UAT-uri.

Ca urmare a activităților derulate de polițiști din cadrul IPJ Giurgiu în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri în Giurgiu, de la începutul acestui an au fost testate pe 600 de persoane cu cele 3 aparate din dotare, iar un număr de 80 de cetățeni au fost depistați că au consumat substanțe interzise. S-au efectuat acțiuni multiple în colaborare cu DIICOT și alte instituții abilitate, au fost efectuate acțiuni de verificare și control de către Poliția Locală a Municipiului Giurgiu, iar în cadrul școlilor au fost organizate acțiuni de prevenție.

Unul dintre obiectivele principale vizate de ATOP este inițierea unor campanii de conștientizare privind efectele și consumul de subtanțe interzise, dar și demararea unor acțiuni de prevenire în școli și licee privind consumul de droguri.

Rolul ATOP trebuie să crească prin propunerea de măsuri privind eficientizarea activității și printr-o strânsă colaborare dintre instituțiile de resort și administrația publică.

Comunicat de presă Astăzi, 10 octombrie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, a avut loc o întâlnire de lucru a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, structură cu rol de informare și rol consultativ, care prin activitatea sa reprezintă și promovează interesele comunității în scopul asigurării unui climat de siguranță și securitate publică. […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/atop-giurgiu-a-luat-in-discutie-si-problema-drogurilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 10 October 2023 22:49

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.