AU INTRAT BANII PE CARDURILE PENTRU ALIMENTE

AU INTRAT BANII PE CARDURILE PENTRU ALIMENTE

Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat joi, 17 august, europarlamentarul PNL Dan Motreanu. Este cea de-a opta tranşă a ajutorului acordat persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”.

„Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. De acest ajutor au beneficiat 2,5 milioane de persoane vulnerabile.

Programul este finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat”, a transmis Dan Motreanu.

Este cea de-a opta tranşă a ajutorului pentru alimente şi mese calde acordat persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”.

„Este a opta tranșă din acest program, demarat în 2022 de Guvernul Nicolae Ciucă.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul României a decis acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei pentru alimente și mese calde, în cursul anului 2023 și majorarea cu 12,5% a pragului de venit pentru beneficiari.

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Cine beneficiază de acest sprijin

  • Pensionarii cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 1.700 lei/lună;
  • Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Familiile monoparentale, cu venituri sub 675 lei/lună per membru de familie;
  • Persoanele care încasează ajutor social.

www.dcnews.ro

Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat joi, 17 august, europarlamentarul PNL Dan Motreanu. Este cea de-a opta tranşă a ajutorului acordat persoanelor vulnerabile, prin intermediul programului ”Sprijin pentru România”. „Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/08/18/au-intrat-banii-pe-cardurile-pentru-alimente/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 18 august 2023 17:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.