Avertismentul Rusiei pentru susținătorii escaladării conflictului din Ucraina

Ambasada Federaţiei Ruse în România

Un comentariu publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Ruse în România:

Adresându-se în fața Consiliului Legislatorilor Rusiei din Palatul Taurida din Sankt Petersburg, unde a avut loc prima ședință a parlamentului rus la începutul secolului al XX-lea, președintele Vladimir Putin a subliniat că astăzi personalul militar rus, cu curajul și determinarea lui, eroismul din timpul operațiunii militare speciale în Ucraina „au prevenit un conflict de amploare care s-ar fi desfășurat pe teritoriul Rusiei”.

După cum a remarcat Vladimir Putin, toate sarcinile operațiunii vor fi îndeplinite necondiționat pentru a garanta pacea și securitatea locuitorilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk, Crimeii ruse și a întregii noastre țări din perspectiva istorică. ”…Dacă cineva intenționează să intervină din exterior în evenimentele curente și va crea amenințări strategice inacceptabile pentru Rusia, ar trebui să știe că loviturile noastre de răspuns vor fi fulgerătoare, rapide”, a spus el. În același timp, vor fi folosite „toate instrumentele cu care nimeni nu se poate lăuda acum” și toate deciziile necesare în acest sens au fost deja luate.

În cadrul întâlnirii de la Sankt Petersburg s-au discutat aspecte privind acordarea de sprijin legislativ pentru o restructurare radicală a economiei ruse în fața presiunii de sancțiuni din ce în ce mai mari din partea Occidentului. În discursul președintelui s-a afirmat că sistemul bancar rus, moneda națională, transportul, comerțul și economia în ansamblu au rezistat și nu au „căzut”. Acum economia rusă are o resursă bună pentru dezvoltare, lansând noi proiecte în infrastructură, industrie, în dezvoltarea și implementarea potențialului tuturor regiunilor noastre.

Au devenit o declarație importantă cuvintele lui Vladimir Putin că țara noastră va răspunde „la restricții externe brutale, adesea grosolane, la distrugerea tuturor drepturilor și acordurilor civilizate, la încercările de a ne izola, va răspunde cu o libertate mai mare de antreprenoriat, cu deschidere către parteneriat onest, cu respect și protecția de încredere a proprietarilor și investitorilor conștiincioși”.

Escaladarea agresivității Occidentului

Între timp, continuă să se audă declarații și jurăminte de la Washington și de la o serie de capitale occidentale, conform cărora trebuie făcut tot posibilul pentru ca „Ucraina să poată câștiga pe câmpul de luptă”. În același timp, escaladarea agresivității Occidentului poate fi urmărită în mai multe direcții paralele.

Dacă la început, să zicem, la Washington se susținea că „Javelin”-urile antitanc trimise regimului de la Kiev nu ar trebui să fie în zona de confruntare cu Donbass, acum accentul principal, de exemplu, în poziția strategilor de la Londra se pune pe furnizarea de artilerie modernă și arme de rachetă direct în zona acțiunilor militare. Dacă anterior se încerca să nu se facă reclamă prezenței instructorilor străini, inclusiv din rândul ofițerilor activi ai armatelor occidentale, acum guvernul britanic neagă public responsabilitatea pentru participarea la ostilitățile din Ucraina a unor „supuși ai Majestății Sale”, pretinzând că aceștia sunt membri ai Forțelor Armate ale Ucrainei.

Abuzând de strategia urmată în mod constant de armata rusă menită să minimizeze pierderile în rândul populației civile și daunele aduse infrastructurii civile, o serie de țări NATO încearcă să transfere arme grele pentru Forțele Armate ale Ucrainei prin așa-numite hub-uri din Polonia și alte state de pe graniță cu Ucraina. Din acest motiv, armata rusă a fost nevoită să atace substanții electrice de la o serie de noduri importante de cale ferată și să distrugă podul de peste Limanul Nistrului din regiunea Odessa.

Nu mai puțin periculoasă este, de fapt, parada politică a solidarității și sprijinului fără precedent pentru regimul neo-nazist de la Kiev din partea unor politicieni occidentali de rang înalt. Au reușit să facă un pelerinaj la Kiev și liderii Uniunii Europene, miniștrii principali din administrația lui Biden și, bineînțeles, activiștii „întăririi flancului estic al NATO”. Toți au cântat ditirambi pentru președintele Zelenski, care a acceptat pe deplin doctrina NATO a războiului cu Rusia „până la ultima picătură de sânge a ultimului ucrainean”. Toți, cu o tenacitate demnă de o mai bună utilizare, au repetat acuzațiile ticăloase și nefondate făcute din partea propagandei militare de la Kiev conform cărora armata rusă ar fi vinovată de tot felul de atrocități și crime.

Crimele naziștilor ucraineni împotriva populației civile

La rândul său, Parchetul General al Rusiei va continua să strângă o bază de probe obiective și strict documentate pe numeroase fapte de crime de război ale Forțelor Armate ale Ucrainei și unităților de apărare teritorială împotriva populației civile a Ucrainei mult pătimite. Toate aceste fapte și documente, și, cel mai important, declarațiile martorilor oculari și a victimelor ucro-naziștilor, vor face obiectul examinării în instanțele de stat competente și în tribunalul public internațional.

Ce concluzii intermediare se pot trage din analiza situației actuale din Ucraina și din jurul acesteia? Suntem aproape de un punct de cotitură decisiv când, odată cu finalizarea celei de-a doua faze a operațiunii militare speciale și cu distrugerea principalului grup pregătit de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei la vest de Donbass, Occidentul colectiv va trebui să-și reconsidere radical politică viitoare atât în direcția ucraineană, cât și în cea rusă. Prăbușirea tuturor speranțelor pentru „epuizarea Rusiei” prin escaladarea unui război hibrid pe teritoriul Ucrainei cu perspectiva răspândirii acestuia pe teritoriul rus va deveni în sfârșit evidentă.

Sperăm că avertismentul Moscovei cu privire la pericolul continuării fostului curs aventuros al Occidentului colectiv, răsunat în Palatul Taurida din Sankt Petersburg, va fi auzit și vor exista politicieni de bun simț în capitalele NATO, capabili să tragă concluzii adecvate.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.