Banca Rusiei a fost complet izolată: BRI a suspendat accesul băncii de la Moscova la toate serviciile financiare

Banca Reglementelor Internaţionale (BRI) a anunţat joi că a suspendat Banca Centrală a Rusiei, adâncind izolarea financiară a Moscovei în urma invadării Ucrainei, informează AFP.
BRI – instituţia cu sediul în Elveţia, denumită şi „banca centrală a băncilor centrale” – a informat că aplică sancţiunile internaţionale impuse Băncii Rusiei.
„Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile BRI, la întâlniri şi la alte activităţi a fost suspendat”, a precizat un purtător de cuvânt al BRI pentru AFP.
Tensiunile geopolitice au dus la deprecierea rublei cu aproximativ 40% de la începutul anului, iar săptămâna trecută Banca Centrală a Rusiei a majorat rata dobânzii de la 9,5% la 20%, pentru a stopa prăbuşirea monedei naţionale, dar fără efect.
În conformitate cu rolul său, Banca Reglementelor Internaţionale poate derula tranzacţii valutare şi cu rezerve pentru băncile centrale membre, printre care se număra şi Banca Centrală a Rusiei.
Înfiinţată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaţionale este cea mai veche instituţie financiară internaţională. BRI este contraparte pentru tranzacţiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, BRI serveşte şi ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituţiile de emisiune monetară şi drept centru de cercetare economică şi monetară.
De asemenea, BRI acţionează, printre altele, şi ca agent sau mandatar pentru operaţiunile financiare internaţionale. 

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.