Bicicliștii giurgiuveni, trași pe dreapta de Poliție

Bicicliștii giurgiuveni, trași pe dreapta de Poliție

Un număr foarte mare de accidente rutiere, în județul Giurgiu sunt produse de bicicliștii care nu respectă regulile de circulație.

De fapt, mulți dintre ei nici măcar nu cunosc legislația rutieră, nu își dotează bicicletele pentru o deplasare în siguranță sau pedalează pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Pentru a crește gradul de siguranță rutieră, în weekend, polițiștii giurgiuveni au tras pe dreapta toți bicicliștii întâlniți pe drumurile publice, iar sancțiunile aplicate nu au fost deloc puține.

44 dintre ei au fost sanționați fie pentru că nu circulau corespunzător, fie pentru că nu aveau bicicletele echipate cu elemente de semnalizare, fie consumaseră băuturi alcoolice.

În discuţiile purtate cu deţinătorii de biciclete, poliţiştii rutieri au scos în evidenţă riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora.

Un număr foarte mare de accidente rutiere, în județul Giurgiu sunt produse de bicicliștii care nu respectă regulile de circulație. De fapt, mulți dintre ei nici măcar nu cunosc legislația…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/biciclistii-giurgiuveni-trasi-pe-dreapta-de-politie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 15 mai 2023 09:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.