Bill Gates nu se lasă. Clădirea inovatoare pe care o construiește cu alt miliardar. Va fi cu totul specială

În contextul acordării unei atenții sporite energiei verzi pentru a combate poluarea și a reduce emisiile, cei mai importanți oameni de afaceri ai lumii se orientează. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a anunțat că va construi o clădire inovatoare alături de un alt miliardar. Astfel, omul de afaceri pare că se aliniază la tendința care se prefigurează în următorii ani. Cu siguranță Gates speră să dea lovitura cu noul său proiect.

Bill Gates construiește o clădire inovatoare, ajutat de un alt miliardar

Pentru că este un om al viitorului, Bill Gates se pregătește să dea o nouă lovitură într-un domeniu neașteptat pentru fondatorul companiei Microsoft. Omul de afaceri are planuri îndrăznețe cu noul său proiect. Bill Gates a anunțat recent că, alături de un alt miliardar, construiește o clădire inovatoare. Aceasta face parte dintr-un proiect inițiat de TerraPower, un start-up al cărui fondator este Gates.

Miliardarul a luat decizia să construiască propria centrală nucleară și pentru această provocare a ales un orășel din statul american Wyoming. Centrala, care va fi denumită Natrium, va fi construită în orașul Kemmerer. Construcția va fi ridicată în locul unei fabrici vechi de cărbune, care își va încheia activitatea până în 2025. Finalizată, centrala nucleară va crea 250 de locuri de muncă pentru orașul ce are o populație de numai 2.600 de locuitori.

Bill Gates a anunțat construcția unei centrale nucleare “Natrium”

“Natrium va schimba regulile pentru industria energetică”

TerraPower reprezintă o companie energetică fondată de Bill Gates, care este deținută de multinaționala Berkshire Hathaway a lui Warren Buffet. Astfel, cei doi miliardari și-au unit forțele pentru a crea o nouă construcție importantă pentru industria energetică. Firma lui Bill Gates a ales să construiască centrala în orașul Kemmerer pentru că acesta este recunoscut pentru istoria lungă în exploatarea cărbunelui și a gazului naturale. Până în 2028, noua centrală nucleară ar trebui să fie gata.

Tehnologia noastră inovatoare va ajuta la asigurarea producției continue de electricitate în timp ce va ajuta tranziția sistemului nostru energetic și va crea noi locuri de muncă bine plătită în Wyoming, a declarat Chris Levesque, director executiv al TerraPower.

Denumită Natrium, centrala nucleară va fi formată dintr-un reactor de 345 megawați care va deservi aproximativ 250.000 de locuințe din zona din jurul Kemmerer. Acest tip de reactor, care funcționează pe baza unei răciri cu sodiu, permite centralei să se oprească rapid în cazul unei urgențe catastrofale, precum cea din cazul Cernobîl.

Noi credem că Natrium va schimba regulile jocului pentru industria energetică, a spus Gates în timpul evenimentului de lansare a proiectului din luna iunie, potrivit Futurism.

Tehnologia propusă de Gates nu i-a convins pe unii specialiști

Edwin Lyman, director al siguranței energiei nucleare la grupul non-guvernamental Uniunea Oamenilor de Știință Îngrijorați (Union of Concerned Scientists), a afirmat că el consideră utilizarea sodiului lichid ca fiind problematică. Deocamdată, motivul din spatele deciziei luate de Bill Gates și Warren Buffet nu este foarte clar.

Sincer să fiu nu înțeleg motivația. Sunt oameni care sunt susținători înfocați ai tehnologiei și au reușit să îl convingă pe Bill Gates că este o tehnologie ce merită folosită, a spus Lyman.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.