Bulgarii din Ruse strâng semnături împotriva incineratorului de la Giurgiu

Bulgarii din Ruse strâng semnături împotriva incineratorului de la Giurgiu

Vecinii noștri de peste Dunăre, bulgarii din orașul Ruse au demarat un amplu proces de strângere de semnături care să împiedice contruirea unui incinerator la Giurgiu.

Ei se tem că orașul Ruse va fi afectat de poluare și de efectele asupra sănătății populației din vecinătatea municipiului Giurgiu.

Despre incineratorul de la Giurgiu a început să se vorbească intens în primăvara acestui an, când proiectul de investiție a fost supus dezbaterii publice de către Agenția de Protecție a Mediului Giurgiu.

Deși proiectul a iscat ceva vâlvă la momentul respectiv, în spațiul public, pe rețelele de socializare și chiar în Consiliul Local Giurgiu, de ceva vreme nu s-a mai auzit nimic despre stadiul acestei inițiative controversate.

Conform proiectului prezentat de potențialul investitor, incineratorul care va distruge nu numai deșeuri medicale, ci și resturi animale, dar și de alte tipuri, ar urma să fie construit în zona fostului Combinat Chimic.

Vecinii noștri de peste Dunăre, bulgarii din orașul Ruse au demarat un amplu proces de strângere de semnături care să împiedice contruirea unui incinerator la Giurgiu. Ei se tem că…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/bulgarii-din-ruse-strang-semnaturi-impotriva-incineratorului-de-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 23 august 2023 10:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.