BURSELE ȘCOLARE AFERENTE SEMESTRULUI I PENTRU ELEVII DIN…

Primaria Municipiului Giurgiu

BURSELE ȘCOLARE AFERENTE SEMESTRULUI I PENTRU ELEVII DIN MUNICIPIUL GIURGIU SUNT DISTRIBUITE ÎN FUNCȚIE DE PROGRAMAREA FIECĂREI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

🔴În jurul datei de 15 iulie 2021, Primăria municipiului Giurgiu a virat către toate instituțiile de învățământ preuniveristar din municipiul Giurgiu sumele aferente burselor de performanță, de merit, de studiu și sociale.

❗În contextul nemulțumirilor apărute în rândul părinților ai căror copii nu au intrat încă în posesia banilo…r, administrația locală din Giurgiu precizează că fiecare unitate școlară distribuie bursele în baza unei planificări care a fost făcută în funcție de programarea pe care o are la trezorerie în vederea ridicării banilor.

🔴De asemenea, au apărut neclarități cu privire la neacordarea burselor pe semestrul I pentru copiii claselor a V-a și a IX-a. Precizăm că, potrivit Anexei 1 a Ordinului Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5576/2011, bursele de merit și de studiu se acordă începând cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial ( a V – a), liceal sau profesional (a IX – a).

✅Cuantumul minim al unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat este stabilit anual prin hotărâre a Guvernului. Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a Consiliului Local, în funcție de tipul de bursă acordat, respectiv numărul acestora, ținând cont de situațiile centralizatoare transmise de fiecare unitate de învățământ aflată pe raza municipiului Giurgiu.

✅Municipalitatea din Giurgiu a acordat suma de 100 lei/luna de școlarizare în cazul burselor de performanță, de studiu și de merit, iar suma acordată beneficiarilor de burse sociale este de 100 lei/ lună, aceasta fiind acordată și pe perioada vacanțelor școlare.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.