Campusul profesional de la Giurgiu – un meci de ping pong lipsit de fair play

Campusul profesional de la Giurgiu – un meci de ping pong lipsit de fair play

De când a apărut proiectul Campusului Profesional Dual, am crezut în el. Și nu m-au convins politicienii care îl promovează, ci cei care au cea mai mare nevoie de el…puținii oameni de afaceri din județul Giurgiu care caută cu disperare meseriași.

S-a scris despre campusul ăsta atât de mult, că oamenii au început să se întrebe: ”Care e faza cu campusul ăsta? Sigur vor să pună mâna pe licitații, pe SF-uri, pe banii ăia mulți…23 de milioane de euro.”

Subiectul nu mai face rating, nici în presă, nici pe facebook, nici la discuții prin piață. A ajuns la saturație. Ba se face, ba nu se face, ba e bun, ba nu e bun. Ba întâi să vină investitorii și om vedea, ba nu, întâi să avem meseriași și p-ormă să avem ce oferi. D-astea și câte și mai câte.

Proiectul e bun, recunosc și cei care se opun, dar ca într-un meci de ping-pong din fața blocului, când se mai sparge mingea sau când se oftică un jucător că a fost neț sau pe colțul mesei, totul s-a transformat într-o gâlceavă între țațe plictisite de cursul unei vieți monotone.

Cine joacă ping-pong-ul ăsta de cartier? Politicienii. Pe spinarea și sub ochii cui? A neputincioșilor de pe margini puși să-și dea cu părerea doar la moment de restriște, doar când jocul nu duce nicăieri și doar atunci când paleta nu mai poate imprima efect mingii mult prea uzate.

Campusul, mingea aruncată de colo, colo fără a ținti masa de joc, riscă să-și piardă din traiectorie. Nu mai sare cum trebuie și din când în cond, e azvârlită cu disperare către cel poate să o mânuiască mai bine.

Ca să fie clar, campusul nu încurcă pe nimeni, poate niște socoteli politice prin campania electorală. În rest, că sunt bani, că nu sunt bani…vrăjeală de doi lei. Cu mâna întinsă la Guvern, cu spijin de colo de dincolo (știu ei de unde) se rezolvă. Așa cum s-au rezolvat multe altele în Giurgiu, cu bani mulți, cu firme de casă, cu plata în rate… Nu invetăm noi roata acum.

Știți cum e asta? Nu îmi cumpăr mașina scumpă, că dacă mi se sparge roata. Așa e și cu campusul. E bun, dar să nu se facă.

Eu zic să se facă. Că sunt bani europeni, că sunt bani de la buget, tot banii noștri sunt, iar banii noștri nu ar trebui să fie treaba politicienilor. Ei trebuie doar să-i investească, iar când vine vorba de copii, să dea până la ultimul leu.

 

Nicoleta Pană

 

De când a apărut proiectul Campusului Profesional Dual, am crezut în el. Și nu m-au convins politicienii care îl promovează, ci cei care au cea mai mare nevoie de el…puținii…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/campusul-profesional-de-la-giurgiu-un-meci-de-ping-pong-lipsit-de-fair-play/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 17 octombrie 2023 17:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.