Când este posibil să înceapă al cincilea val al pandemiei de coronavirus în România. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat când este posibil să înceapă cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus în România. Oficialul a explicat motivul pentru care se așteaptă ca în acea perioadă să se înregistreze o nouă creștere a numărului de noi cazuri de Covid-19 în țară.

Când ar putea începe al cincilea val al pandemiei de coronavirus în România

Potrivit ministrului Sănătății, cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus în România ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie, când se vor manifesta infecțiile din perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când oamenii obișnuiesc să călătorească.

„E posibil (ca cel de-al cincilea val cal pandemiei de coronavirus, n.r.) să vină la jumătatea lunii ianuarie (…) pentru că jumătatea lunii ianuarie înseamnă un interval de circa două săptămâni, care înseamnă perioada maximă de incubaţie a bolii din perioada sărbătorilor de iarnă”, a spus Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

O masca de protectie in zapada

Alexandru Rafila, recomandare pentru români

Ministrul Sănătății le-a recomandat românilor să-și sfătuiască rudele să se vaccineze împotriva coronavirusului, în special pe cele vârstnice, înainte de sărbătorile de iarnă. Oficialul a explicat de ce ar trebui oamenii să facă acest lucru.

Potrivit medicului Alexandru Rafila, devenit ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă, ce a primit joi votul de încredere în Parlament, a explicat că vaccinarea anti-Covid-19 ar face ca perioada sărbătorilor să vină „cu mult mai multă relaxare şi linişte în majoritatea familiilor din România”.

Ministrul Sănătății, despre noua tulpină de coronavirus, provenită din Africa de Sud

De asemenea, vineri, ministrul Sănății a făcut declarații despre noua tulpină de coronavirus ce ar fi apărut la un pacient din Africa de Sud înainte de a începe să se răspândească. Oficialul a spus că, din primele informații, aceasta este mai transmisibilă, dar există posibilitatea ca ea să provoace forme mai ușoare de Covid-19.

„Se transmite mai uşor, dar poate dă forme de boală mai uşoare. Nu ştim încă. Ar fi extraordinar. Atunci impactul pe sistemele de sănătate e mai mic. Se întâmplă câteodată să ai şi noroc. Nu ştiu dacă o să avem noroc sau o să avem ghinion.

Această secvenţiere care a dus la identificare, izolare a fost făcută pe data de 24, acum două zile, şi tulpina respectivă a provenit de la un pacient din Africa de Sud, de la care s-a luat o probă în data de 9 noiembrie. E proaspătă, două săptămâni. Se pare că sunt 100 de cazuri în regiunea respectivă, dar probabil că sunt speculaţii foarte multe”, a spus ministrul. Vezi și ce nouă restricție este posibilă pentru români!

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.