Când vor putea românii să plătească ONLINE taxa pentru podul Giurgiu-Ruse

Când vor putea românii să plătească ONLINE taxa pentru podul Giurgiu-Ruse

Colegii de la ”DCNews” au facut demersuri pentru a afla, când preconizează Ministerul Transporturilor ca se va implementa ou plata online a taxei de pod, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.  

În răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor, spun eu, se menționează: ”Referitor la subiectul privind posibilitatea implementării de către CNAIR a modalității de plata online a tarifelor de trecere a podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, revenim cu următoarele precizări:

 În perspectiva semnării de către Guvernele României și Republicii Bulgaria a MEMORANDUMULUI având că tema Stabilirea unor măsuri de fluidizare a traficului rutier și reducerea timpilor de așteptare la punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria și România, CNAIR și-a exprimat disponibilitatea implementării acestei modalități de plată pentru autoturisme, pe benzi dedicate acestei categorii de vehicule.

Pentru vehiculele de transport marfă modalitatea de plata se va face ca până acum, fiind vorba de diferențe de gabarit și de timpii minimi necesari efectuării controlului specific (cântărire, măsurare dimensiuni, verificare documente de transport pentru vehicule înmatriculate în state non-UE), concomitent cu achitarea tarifului de trecere corespunzător.

 Orizontul de timp al măsurii depinde de mai mulți factori, inclusiv de implementarea modalității de plată online și de implementarea măsurii și de partea bulgară, în sensul Ruse-Giurgiu”.

Deci nu se știe când, spun oficialii români. implementarea și operaționalizarea plății taxei online depinzând de partenerii bulgari, .

Pe tema achitării taxei cu un card bancar, reprezentanții Ministerului Transportului  spun: ”În ceea ce privește posibilitatea în momentul de față a achitării tarifelor cu cardul bancar, confirmăm încă o dată existența acestei posibilități, fiecare punct de încasare (cabina de lucru) din ACI Giurgiu – ieșire este dotat cu POS”.

Conform aceleiași surse, reprezentanții MT  mai spun că cei care nu au putut achita taxa de pod cu un card bancar trebuie să facă sesizări pentru demararea unei ”eventuale cercetări disciplinare a salariaților care au refuzat utilizatorului plata prin card bancar”, iar în acest sens este necesară furnizarea următoarelor informații: nr. vehicul, data și ora, cu aproximație, a achitarii tarifului, eventual o copie o bonului fiscal”.

(Jurnal)

Articolul Când vor putea românii să plătească ONLINE taxa pentru podul Giurgiu-Ruse apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Colegii de la ”DCNews” au facut demersuri pentru a afla, când preconizează Ministerul Transporturilor ca se va implementa ou plata online a taxei de pod, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.   În răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor, spun eu, se menționează: ”Referitor la subiectul privind posibilitatea implementării de către CNAIR a modalității de […]

Articolul Când vor putea românii să plătească ONLINE taxa pentru podul Giurgiu-Ruse apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cand-vor-putea-romanii-sa-plateasca-online-taxa-pentru-podul-giurgiu-ruse/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 10 septembrie 2023 09:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.