CARTEA ZILEI – recomandare de lectură Trandafirul Alb, Pădurea…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

CARTEA ZILEI – recomandare de lectură
Trandafirul Alb, Pădurea Neagră
Autor: Eoin Dempsey
Editura Corint Fiction, 2021
Pentru informaţii despre disponibilitatea titlului, vă rugăm să accesaţi catalogul online al Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu la adresa: http://188.173.73.210:81/opac

Decembrie 1943. În anii dinaintea ascensiunii la putere a lui Hitler, cabana de vară a familiei Gerber răsuna de râsete. Acum, când nămeţii acoperă Pădurea Neagră, disidenta germană Franka Gerber este singură şi lipsită de speranţă. Ardoarea şi brutalitatea regimului nazist i-au spulberat patria, răpindu-i atât tatăl, cât şi fratele şi lăsând-o pradă disperării.
La un moment dat însă, descoperă un aviator în uniformă germană care zace fără cunoştinţă pe zăpadă, cu paraşuta fluturând în vânt. Se hotărăşte să-l salveze, aşa că tânăra îl duce în cabana izolată a familiei sale, în ciuda urii faţă de regimul pe care-l reprezintă bărbatul. Dar când se dovedeşte că el nu este cine pare a fi, Franka începe o cursă contracronometru pentru a dezlega misterul adevăratei lui identităţi. Legătura lor fragilă devine strânsă şi, totodată, periculoasă. Vânaţi de Gestapo, pot avea suficientă încredere unul în celălalt pentru a-şi uni forţele într-o misiune ce ar putea schimba soarta războiului şi chiar viaţa lor?
„Trandafirul Alb, Pădurea Neagră” este, în acelaşi timp, un poem liric, o lecţie incomodă de istorie şi un thriller captivant, care îl va ţine pe cititor vrăjit de la început până la sfârşit.” – Flora J. Solomon, autoarea cărţii “A Pledge of Silence”.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.