Câți consilieri școlari lucrează în unitățile școlare din Județul Giurgiu. Care este menirea lor…

Câți consilieri școlari lucrează în unitățile școlare din Județul Giurgiu. Care este menirea lor…

Asistăm astăzi la tot mai multe abuzuri, agresiuni, fapte reprobabile, comise de către elevi de diferite vârste, la școală, ba chiar în orele de curs.

Deunăzi, un elev de 15 ani, din Târgu Mureș, elev în clasa a VIII-a, și-a bătut diriginta pe holul școlii.  Profesoara a fost amenințată cu moartea și lovită de mai multe ori, de față cu mama acestuia, ulterior victima fiind preluată de către cadrele SMURD.

Este doar un caz în care probabil prezența  unui consilier școlar a cărui menire este aceea de a ajuta elevii în anii de școală, ar fi împiedicat producerea unui astfel de eveniment, intolerabil.

Datorită sfaturilor consilierilor școlari elevii ar putea  merge la școală cu  mai multă încredere, ar putea face față la multe din problemele cu care se confruntă, pe fondul lipsei de dialog pe care, în mod normal ar trebui să îl aibă cu părinții.

Copiii și tinerii au nevoie de îndrumare și sprijin, mai ales atunci când vine vorba de a face față presiunilor academice, personale, parentale sau sociale. Iată de ce am dorit să aflăm din partea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu  care este numărul consilierilor școlari, la acest moment, în județul Giurgiu. 

Cu amabilitatea d-nei inspector școlar, prof. Georgeta Stănescu, am primit lista celor 18 consilieri școlari din județ. Aceștia își  desfășoară activitatea în unități școlare din localitățile: Bolintin Vale, Mihăilești, Joița, Trestieni, Malu, Bucșani, Frătești, Iepurești, Ghimpați, Comana, Florești, Clejani, Roata de jos, Bolintin Deal, Ogrezeni, Găiseni ( cu unitățile arondate).

Alți 13 consilieri școlari sunt angajați în Municipiul Giurgiu:  CJRAE (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Giurgiu),
ce funcţionează în internatul Colegiului Național ”Ion Maiorescu, Liceul „Tudor Vianu”, Liceul „N. Cartojan”, Colegiul Tehnic „ V. Ioan Bălănescu”, Scoala „Acad. Marin Voiculescu”, Scoala nr. 7,  Școala „Sfinții M. Brâncoveni”, Școala „Mircea cel Bătrân”, Grădinița „ Dumbrava minunată” ( cu unitățile arondate).

De precizat că acești Consilieri școlari „asistă elevii la toate nivelurile, de la școala generală până la facultate. Ei acționează ca avocați pentru bunăstarea elevilor și ca resurse valoroase pentru progresul lor educațional” așa cum susțin lucrările de specialitate, în domeniu.

Consilierii școlari trebuie înainte de toate să se informeze permanent asupra preocupărilor elevilor, ajutându-i să treacă  peste problemele legate de agresiuni, dizabilități, stima scăzută de sine, performanța slabă la învățătură și nu în ultimul rând de problemele legate de relațiile dintre aceștia, prevenind în acest mod frustrările, anxietatea și chiar afecțiunile psihice ce pot interveni în urma lipsei de atenție ce  trebuie să li se acorde…

(Florian Tincu)

Articolul Câți consilieri școlari lucrează în unitățile școlare din Județul Giurgiu. Care este menirea lor… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Asistăm astăzi la tot mai multe abuzuri, agresiuni, fapte reprobabile, comise de către elevi de diferite vârste, la școală, ba chiar în orele de curs. Deunăzi, un elev de 15 ani, din Târgu Mureș, elev în clasa a VIII-a, și-a bătut diriginta pe holul școlii.  Profesoara a fost amenințată cu moartea și lovită de mai […]

Articolul Câți consilieri școlari lucrează în unitățile școlare din Județul Giurgiu. Care este menirea lor… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cati-consilieri-scolari-lucreaza-in-unitatile-scolare-din-judetul-giurgiu-care-este-menirea-lor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 martie 2024 21:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.