Caz de sclavie în Giurgiu

Caz de sclavie în Giurgiu

900Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în judeţul Giurgiu, la două persoane suspectate că au exploatat prin muncă mai multe victime, care nu se puteau apăra, din cauza deficienţelor fizice şi psihice. Victimele erau ţinute în condiţii inumane, fără hrană şi condiţii minime de igienă, ia  suspecţii le-au reţinut actele.

Două dintre victime au fost găsite într-o anexă improvizată. ”La data de 06.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Giurgiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată”, au transmis, marţi, IGPR şi DIICOT.

Anchetatorii au precizat că, începând cu anul 2021 şi până la data de 06.02.2024, doi suspecţi, membri ai aceleaşi familii, au recrutat şi adăpostit într-o anexă improvizată a locuinţei lor, 6 persoane vătămate, scrie News.ro.

Sursa video : DIGI24

Victimele au fost exploatate prin supunerea la muncă fizică şi ţinerea în stare de sclavie, ”profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa cauzată de afecţiunile fizice şi psihice grave de care sufereau precum şi de lipsa mijloacelor de subzistenţă”. ”Din materialul probator administrat a rezultat că suspecţii au reţinut documentele persoanelor vătămate pentru a le împiedica să plece şi le-au obligat să presteze diferite activităţi în gospodărie fără a fi remunerate şi fără a li se asigura hrana zilnică necesară, un adăpost corespunzător şi condiţii minime de igienă.

Astăzi, în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa suspecţilor, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiţii precare de igienă şi având probleme evidente de sănătate, de natură fizică şi psihică”, au mai transmis anchetatorii. De asemenea, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum şi alte mijloace de probă.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Articolul Caz de sclavie în Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

900Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în judeţul Giurgiu, la două persoane suspectate că au exploatat prin muncă mai multe victime, care nu se puteau apăra, din cauza deficienţelor fizice şi psihice. Victimele erau ţinute în condiţii inumane, fără hrană şi condiţii minime de igienă, ia  suspecţii le-au reţinut actele. Două dintre victime au fost […]

Articolul Caz de sclavie în Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/caz-de-sclavie-in-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 februarie 2024 22:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.