Ce declară operatorul local de salubritate, după ce CMID Frătești a refuzat accesul mașinilor cu gunoi menajer colectat din Municipiul Giurgiu …!

Ce declară operatorul local de salubritate, după ce CMID Frătești a refuzat accesul mașinilor cu gunoi menajer colectat din Municipiul Giurgiu …!

Scriam în cursul serii de vineri, 21 aprilie, despre faptul că CMID Frătești refuză de vineri , 21 aprilie,  accesul mașinilor cu gunoiul menajer rdicat de pe teritoriul Municipiului Giurgiu,  pentru neplata datoriilor!

ECO Sud, este societatea care asigură servicii de depozitare, tratare și eliminare a deșeurilor menajere, prin Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). 
 Societatea  a blocat vineri 21 aprilie, accesul mașinilor operatorului ”United Waste Solutions” SRL (fostul ROSAL), ce asigură ridicarea gunoiului în orașul Giurgiu.

                                        Foto:  CMID Frătești 

Revenim astăzi cu declarația integrală a operatorului local de salubritate, lăsându-l pe directorul acestei societăți,  Dani Năstase,  să vă explice de fapt ce s-a întâmplat , de ce s-a ajuns la această măsură radicală și  cât vor mai sta  giurgiuvenii cu gunoiul la ușă/poartă…

”ECO Sud ne-a blocat accesul pentru neplata depozitării este singura problemă alta nu există. Este vorba de suma de 3,600 milioane lei…- ne declara, în exclusivitate,  într-o discuție telefonică, Dani Năstase, directorul operatorului de salubritate, local, ”United Waste Solutions” SRL.

 FOTO: Dani NĂSTASE – director ”United Waste Solutions” SRL

Primarul Adrian Anghelescu a avut discuții și întâlniri pe această temă cu domnii de la ECO Sud, ce administrează Depozitul CMID Frătești. Discuții au existat inclusiv între ECO Sud  și reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu, cât și cu cei de la Mediu. Dânșii nu acceptă însă decât să li se plătească toată suma odată…! – ne declara 

Ei de fapt nici nu trebuiau să ne blocheze definitiv accesul, trebuia doar să ne restricționeze accesul nemaichemând toate mașinile odată… Adică ne primea câte o mașină, la o oră… Deci legal ei nu au voie să ne blocheze accesul definitiv! În noile condiții orașul va rămâne cu deșeurile neridicate. 

E de neînțeles atitudinea celor de la ECO Sud, atâta timp cât li s-a plătit și astăzi de către Primăria Giugiu suma de 650.000 de lei… S-a încheiat  și un contract între Primăria Giurgiu și ECO Sud, ce stabilea ca Primăria să-și plătească direct restanța, în termen de 6 luni, dar dânșii nici cu asta nu au fost de acord.

Ei vor toată suma și basta! Conducera Consiliului Județean a participat la rândul ei la ședințele ținute pe acest subiect și la cea cu cei de la Situații de Urgență. S-au încercat astfel toate procedurile legale, fiind implicate toate instituțiile de la nivel local, cu toții dorind să rezolve într-un fel, această problemă. 

Domnul primar Anghelescu a fost foarte deschis, a căutat modalități de a plăti această sume. A existat, cum s-ar zice, deplină disponibilitate din partea dumnealui, cât și din partea consilierilor locali. Cei de la Garda de Mediu au intervenit la rândul lor… Mai mult de atât chiar nu se putea face… Eu, la această oră, am mașinile pline de marfă… 

Giurgiu nu este un caz izolat. Criza se manifestă peste tot în țară… Și la Tg. Mureș și la Baia Mare sunt probleme cu deșeurile… Este aceeași situație cu operatorii și respectiv cu depozitarea deșeurilor…

Problema este că nu sunt bani! Nouă Primăria Giurgiu are să ne plătească 5,500 milioane lei, dar nu are, căci dacă avea ar fi făcut-o cu siguranță și acum ar fi fost cu plata la zi. Noi am tot sperat în tot acest timp că ne deblochează… Și, în continuare, aștept un semn în sensul acesta.

Dacă ne-ar da drumul, ne-am mobliza și până duminică, la ora 12:00, orașul ar fi curat. Aș suplimenta cu mașini de la București și garantat, în maxim 24 de ore, totul ar reintra în normal. Eu, din tot ce am constatat până acum, înțeleg însă că de fapt NU SE VREA! De ce nu se vrea, nu știu… – ne-a mai spus operatorul de salubritate al Municipiului Giurgiu, Dani Năstase.

(Jurnal)

–––––––––––––––––––––––––––––––

***Eco Sud S.A. a început in luna august 2017 operarea Centrului de Management Integrat al Deseurilor Giurgiu, localizat in comuna Fratesti.

Centrul de Management Integrat al Deseurilor Fratesti (CMID Fratesti), realizat prin proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Giurgiu” este amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Fratesti, la circa 14 kilometri nord de municipiul Giurgiu si aproximativ 4,4 kilometri de localitatea Fratesti, in vecinatatea estica a DN 5B Giurgiu – Ghimpati.

Scriam în cursul serii de vineri, 21 aprilie, despre faptul că CMID Frătești refuză de vineri , 21 aprilie,  accesul mașinilor cu gunoiul menajer rdicat de pe teritoriul Municipiului Giurgiu,  pentru neplata datoriilor! ECO Sud, este societatea care asigură servicii de depozitare, tratare și eliminare a deșeurilor menajere, prin Centrul de Management Integrat al Deșeurilor […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ce-declara-operatorul-local-de-salubritate-dupa-ce-cmid-fratesti-a-refuzat-accesul-masinilor-cu-gunoi-menajer-colectat-din-municipiul-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ce-declara-operatorul-local-de-salubritate-dupa-ce-cmid-fratesti-a-refuzat-accesul-masinilor-cu-gunoi-menajer-colectat-din-municipiul-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 22 aprilie 2023 11:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.