Ce salariu are directorul Apple. Tim Cook conduce cea mai valoroasă companie din lume

Evenimentele de lansare a noilor modele ale celebrelor produse sunt așteptate ca premierele celor mai importante filme ale anului. Cu toate că sunt puse la vânzare la prețuri pe care nu oricine și le poate permite, se „dau ca pâinea caldă”. Un raport recent, făcut public pe 6 ianuarie, arată ce salariu are directorul Apple. După moartea lui Steve Jobs, cel care a preluat conducerea celei mai valoroase companii din lume a fost Tim Cook.

Tim Cook, venituri fabuloase

Sub conducerea lui Tim Cook, Apple nu a reușit doar să continue succesul obținut de Steve Jobs, ci a marchat noi performanțe incredibile. În urmă cu trei ani, devenea prima companie americană de un trilion de dolari, apoi prima companie din lume cu o evaluare la bursă de trei trilioane de dolari americani.

Mulți consideră că geniul din spatele succesului incredibil este actualul CEO Apple, Tim Cook, care a preluat conducerea în anul 2011. Dar ce înseamnă asemenea performanțe în bani?

Un raport recent, publicat de Apple pe 6 ianuarie, arată ce salariu are directorul Apple. Potrivit documentului, Tim Cook a încasat, în 2021, aproape o sută de milioane de dolari de la compani. Este vorba despre 98,7 milioane de dolari, însă doar o parte cash.

Tim Cook are un salariu de bază de trei milioane de dolari pe an, același pe care îl avea și în anul precedent. Chiar dacă salariul nu a fost majorat, Cook a primit în 2021 stimulente în valoare de 12 milioane de dolari și acțiuni în valoare de 82 de milioane de dolari. I s-au mai oferit și bonusuri de aproape 1,3 milioane, precum și 23.000 dolari bonus de concediu.

Tim Cook

Bonus la 10 ani de la preluarea conducerii Apple

Directorul Apple are și o listă de reguli sau, mai bine zis, interdicții. Cook nu mai are voie să zboare în avioane comerciale și este obligat să zboare cu avioane private încă din 2017, toate costurile fiind acoperite de companie, care s-au ridicat la nici mai mult nici mai puțin de 712.488 dolari.

Tot Apple se ocupă și de plata costurilor de securitate pentru el – 630.000 dolari în 2021.

Timp Cooke a primit, pe lângă cele aproape o sută de milioane de dolari, și 750 de milioane de dolari în acțiuni Apple, în urma ultimei tranșe de opțiuni pe care o avea în contract încă din urmă cu zece ani, când a preluat conducerea companiei.

În ciuda încasărilor uriașe, averea directorului Apple nu se compară cu cele ale miliardarilor din industria tech, precum precum Elon Musk, Jeff Bezos sau Bill Gates.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.