Ce se întâmplă cu produsele IKEA în 2022. Clienţii magazinului vor fi, cu siguranţă, dezamăgiţi

Pandemia de coronavirus a afectat lanțurile de aprovizionare, care împiedică redresarea economiei la nivel global. În acest context, oferta nu mai ține pasul cu cererea în multe dintre domenii. Este și cazul celui mai mare brand de mobilă din lume, IKEA, care a luat o decizie care îi va afecta pe clienți în anul 2022.

Decizia care îi va afecta pe clienții IKEA în 2022

Din cauza problemelor cu lanțul de aprovizionare, IKEA a declarat că închiriază mai multe nave, cumpără containere și redirecționează mărfurile între depozite. Însă, aceste măsuri îi vor afecta direct pe clienții celui mai mare brand de mobilă din lume.

IKEA a decis să crească prețurile cu o medie de 9% pe piețele sale, deoarece se confruntă cu costuri în creștere în transport și materii prime. Variațiile locale reflectă diferite presiuni inflaționiste, inclusiv problemele legate de mărfuri și lanțul de aprovizionare.

Decizia IKEA pentru 2022. Sursa foto: Unsplash / Tommao Wang

Din păcate, acum, pentru prima dată de când costurile mai mari au început să afecteze economia globală, trebuie să transferăm o parte din aceste costuri crescute asupra clienților noștri. IKEA se confrunte cu constrângeri semnificative în materie de transport și materii prime, care conduc la creșterea costurilor”, a precizat grupul într-un comunicat, preluat de Reuters.

IKEA a înregistrat o cerere foarte mare în timpul pandemiei

Grupul suedez Ingka a înregistrat o cerere foarte mare în timpul pandemiei, deoarece oamenii au stat mai mult acasă. Grupul funcționează printr-un sistem de franciză, Ingka fiind principalul francizat al proprietarului mărcii Inter IKEA, cu 392 de magazine, inclusiv magazine în orașe, și 73 de formate mai mici de magazine.

Compania a declarat în octombrie că vânzările retailerilor au totalizat un record de 41,9 miliarde de euro. De asemenea, profitul net în 2020 a crescut cu nu mai puțin de 220%, față de anul 2019. IKEA a intrat pe piața din România în anul 2007 și are două magazine în București și va deschide unul în Timișoara și unul în Cluj-Napoca.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia. Majusculele din numele firmei provin din inițialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut, Elmtaryd, și numele localității în care s-a născut, Agunnaryd.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.