Ce se va întâmpla în următorii ani cu clădirile din București. Niciun român nu s-ar fi gândit la așa ceva

Capitala este plină de clădiri de birouri, de clădiri comuniste, dar și de blocuri gri. Toate acestea ar putea trece prin anumite schimbări în următorii ani. Măsura ar urma să se aplice atât în țara noastră, cât și în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Iată anunțul important ce îi va surprinde pe români!

Schimbare majoră pentru clădirile din București

Finalul de an aduce o veste neașteptată pentru români! Începând cu anul 2030, Comisia Europeană vrea ca toate clădirile noi și cele care intră în proces de renovare aprofundată să aibă zero emisii de carbon.

Propunerea este valabilă pentru sectorul privat. Pentru sectorul public, măsura ar trebui să intre în vigoare înainte de anul 2027, notează Agerpres, potrivit unui comunicat „România Eficientă”.

Astfel, clădirile ar urma să consume puţină energie, să fie alimentate cu surse regenerabile şi să nu genereze emisii de carbon la faţa locului din combustibili fosili.

De asemenea, Comisia Europeană propune ca toate clădirile existente să fie transformate în clădiri cu emisii zero până în anul 2050.

„Standardul nZEB (nearly zero energy building – clădire cu un consum aproape zero de energie), care în acest an a devenit obligatoriu în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, rămâne în vigoare pentru clădirile noi până la aplicarea standardului zero-emisii, se menţionează în textul propunerii de directivă, publicat recent de Comisia Europeană.”, informează reprezentanţii România Eficientă.

Romania Eficienta

„Eficienţa energetică devine din ce în ce mai importantă”

Mădălin Apostol, reprezentant OMV Petrom, a vorbit despre acest subiect. Potrivit acestuia, eficiența energetică devine din ce în ce mai importantă pe zi ce trece.

Acesta susține că România ar trebui să înceapă să se pregătească de acum pentru a ajunge să atingă obiectivele şi ţintele de eficienţă energetică în 2030.

„Eficiența energetică devine din ce în ce mai importantă. Dacă ne pregătim de acum, vom atinge țintele din 2030 nu doar pentru eficiență energetică, ci și în ceea ce privește reducerea emisiilor.

Trebuie să ne uităm cu foarte mare atenție la ce se întâmplă la nivel european, să înțelegem ce înseamnă Directiva privind eficiența energetică, cum o transpunem mai bine pentru România, dar și alte directive care au legătură cu eficiența energetică”, a declarat Mădălin Apostol, Senior Manager, Proiecte speciale, OMV Petrom, într-o dezbatere organizată prin proiectul „România Eficientă”.

Amintim că „România Eficientă” s-a ocupat de renovarea la standard nZEB a Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești.

Investiția s-a ridicat la suma de un milion de euro și a fost finanțată de către OMV Petrom, sponsorul oficial al proiectului. Acesta a fost primul proiect de renovare la standarde nZEB din fonduri private la nivel național.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.