Ce soluții propun giurgiuvenii la problema câinilor fără stăpân și ce investiții și-ar dori locuitorii orașului?

Ce soluții propun giurgiuvenii la problema câinilor fără stăpân și ce investiții și-ar dori locuitorii orașului?

Cele două probleme au fost temele primei consultări publice locale derulate în programul E-consultare publică, iar vineri au fost făcute publice primele rezultate.

Reprezentanții Primăriei detaliază subiectul, într-o postare pe pagina oficială:

”Cu mic, cu mare, Giurgiu a participat la consultare, ascultând îndemnul Asociației Pro Democrația și al partenerului de dezvoltare locală, respectiv al Primăriei Municipiului Giurgiu. Concret, circa 600 de giurgiuveni au intrat pe aplicația mobilă eParticipare în ultima lună și au votat în cadrul primelor consultări publice disponibile, închise publicului astăzi, odată cu lansarea altor două ce vor fi operaționalizate curând de către dezvoltator.

Astfel, după evenimentul de lansare de la sfârșitul lunii iunie, astăzi, 28 iulie a avut loc testarea, în prezența unui număr generos de persoane din societatea civilă, tineri, reprezentanți ai unor grupuri de inițiativă, ONG sau simpli cetățeni interesați de soarta comunității, și nu în ultimul rând al partenerilor proiectului, municipalitatea fiind reprezentată de domnul viceprimar Ionel Muscalu. Acesta a felicitat echipa de proiect care a pus la dispoziția administrației locale din Giurgiu, un instrument unic în țară și extrem de valoros în relația direct cu cetățeanul și i-a îndemnat pe cât mai mulți concetățeni să își descarce aplicația și să își spună părerea.

Iuliana Iliescu, managerul de proiect a punctat că feedbackul primei întâlniri a fost utilizat în conturarea unor consultări cât mai eficiente și a declarat că există în continuare interes pentru colectarea de reacții care să ducă la îmbunătățirea aplicației ce se dorește extinsă și la nivelul altor UAT-uri.

Toți cei prezenți astăzi, au aflat în premieră rezultatele procentuale ale primelor consultări, care au fost analizate și comentate de către coordonatorul campaniei, Viviana Anghel, dar și de vorbitorii din sală.

În consultarea cu privire la problema câinilor fără stăpân și stoparea abandonului, aflată pe agenda publică, principala soluție rezultată în urma votului a fost cea a aplicării amenzilor, pentru deținătorii câinilor de rasă comună care nu respectă legea, respectiv nu își sterilizează și microcipează animalele.

În cea de-a doua consultare, opinia majorității cu privire la domeniul de investiții este legată de extinderea spațiului verde, viceprimarul Ionel Muscalu făcând o serie de completări cu privire la proiectele aflate în derulare, în acest domeniu.

Tot astăzi, au fost încărcate alte două consultări deosebit de interesante legate de meseriile ce pot fi formate prin intermediul campusului politehnic regional și de brandul municipiului Giurgiu, pe care vă invităm să le căutați și să le votați imediat ce vor fi disponibile.

Aplicația (https://www.eparticipare.ro/) poate fi folosită din Google Play (https://play.google.com/store/apps/details…) sau IOS (https://apps.apple.com/ro/app/eparticipare/id6449828324?l=ro), descărcată și utilizată în siguranță.

Acest eveniment face parte din proiectul ”E-consultare publică în județul Giurgiu”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod SIPOCA 975/MySMIS 151317.”

Cele două probleme au fost temele primei consultări publice locale derulate în programul E-consultare publică, iar vineri au fost făcute


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/ce-solutii-propun-giurgiuvenii-la-problema-cainilor-fara-stapan-si-ce-investitii-si-ar-dori-locuitorii-orasului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 28 iulie 2023 16:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.