Cele mai frecvente mituri despre hernia de disc – care este, de fapt, realitatea?

Cele mai frecvente mituri despre hernia de disc – care este, de fapt, realitatea?

Într-adevăr, hernia de disc reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni ale coloanei vertebrale, iar la pachet cu acest lucru vine și faptul că poate fi însoțită de multe mituri sau idei greșite. Pentru ca informațiile despre această afecțiune să fie cât mai corecte și pentru a ști exact cu ce te confrunți, iată în acest articol câteva dintre principalele mituri legate de hernia de disc, respectiv care este, de fapt, realitatea din spatele lor.

Hernia de disc este cauzată doar de ridicare greșită sau suprasolicitare

Unul dintre cele mai întâlnite mituri despre o hernie de disc se referă la faptul că această afecțiune este provocată exclusiv de ridicarea greșită sau de suprasolicitarea coloanei vertebrale. Acest mit este adesea perpetuat de ideea că o singură mișcare greșită sau ridicarea unui obiect greu poate duce la o hernie de disc.

Realitatea este însă mult mai complexă: hernia de disc poate avea multiple cauze, iar suprasolicitarea este doar unul dintre factorii implicați. Deși ridicarea incorectă sau suprasolicitarea pot contribui la apariția herniei de disc, alte factori, cum ar fi îmbătrânirea, genetică, traumele repetate și obiceiurile de viață sedentare, pot juca un rol semnificativ în acest sens.

Durerile de spate sunt întotdeauna semne ale unei hernii de disc

Un alt mit frecvent întâlnit este că durerile de spate sunt întotdeauna semnele unei hernii de disc. Mulți oameni asociază automat durerile de spate cu hernia de disc și presupun că aceasta este singura cauză posibilă a disconfortului.

Realitatea este că, odată ajuns în cabinetul unui specialist în neurochirurgie, vei afla despre o varietate de condiții care pot duce la apariția unor dureri de spate, iar hernia de disc este doar una dintre ele. Alte condiții, cum ar fi spasmele musculare, sciatica, osteoartrita sau stenoza spinală, pot provoca și ele dureri de spate. Diagnosticul corect este esențial în acest sens pentru a determina cauza exactă a durerii, dar mai ales pentru a lua măsurile adecvate de tratament.

Doar persoanele în vârstă sunt predispuse la hernie de disc

Există o idee greșită conform căreia hernia de disc afectează doar persoanele în vârstă, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Deși îmbătrânirea este un factor de risc pentru hernie de disc, aceasta poate afecta persoane de toate vârstele. Traumele, stilul de viață sedentar și predispoziția genetică pot contribui, de asemenea, la apariția herniei de disc la persoane tinere și active.

Hernia de disc nu poate fi înlăturată decât prin chirurgie

Mulți oameni cred că hernia de disc poate fi rezolvată doar printr-o intervenție chirurgicală, dar acest lucru nu este întotdeauna necesar. De fapt, majoritatea cazurilor de hernie de disc se pot trata cu succes prin metode conservatoare, cum ar fi terapia fizică, medicamentele antiinflamatoare și modificările stilului de viață. Chirurgia poate fi o opțiune pentru cazurile severe sau care nu răspund la alte tratamente, dar nu este singura soluție.

Exercițiile fizice agravează hernia de disc

Există mulți oameni cred că exercițiile fizice pot agrava simptomele herniei de disc, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Exercițiile fizice corecte și adaptate pot ajuta la întărirea musculaturii spatelui și a abdomenului, ceea ce poate reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și poate îmbunătăți simptomele herniei de disc. Cu toate acestea, este important ca exercițiile să fie adaptate la nevoile individuale ale pacientului și să fie supravegheate de un profesionist medical.

 

 

(Articol partener)

Articolul Cele mai frecvente mituri despre hernia de disc – care este, de fapt, realitatea? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Într-adevăr, hernia de disc reprezintă una dintre cele mai comune afecțiuni ale coloanei vertebrale, iar la pachet cu acest lucru vine și faptul că poate fi însoțită de multe mituri sau idei greșite. Pentru ca informațiile despre această afecțiune să fie cât mai corecte și pentru a ști exact cu ce te confrunți, iată în […]

Articolul Cele mai frecvente mituri despre hernia de disc – care este, de fapt, realitatea? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cele-mai-frecvente-mituri-despre-hernia-de-disc-care-este-de-fapt-realitatea/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 31 martie 2024 20:16

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.