Clipa de veșnicie, la statuia lui Mihai Eminescu din Parcul…

Primaria Municipiului Giurgiu

Clipa de veșnicie, la statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Alei

✅Cu elemente culturale constante, intervenții consacrate și prezențe cunoscute deja publicului giurgiuvean, dar și cu elemente de noutate datorate tinerei generații și recentelor apariții editoriale, popasul eminescian de astazi, 15 iunie, a reprezentat ca de fiecare dată, un frumos omagiu pe care comunitatea giurgiuveană îl aduce lui Mihai Eminescu, în ziua dispariției sale pământene.

🍃În bătaia vântului aducăt…oare de parfum suav de tei, mult iubit de Eminescu, membrii Cenacului Luceafărul, elevi de la Școala Gimnazială Nr.4 și Școala Generală din Slobozia, oameni de cultură, reprezentanți ai autorităților locale, administratorul public și poetul Ionel Muscalu, jurnaliști, cu toții s-au reunit la invitația Duniei Pălăngeanu, gazda evenimentului de astăzi din Parcul Alei.

📖Nu au lipsit eminescologul giurgiuvean Emil Talianu, scriitorul Petre Crăciun, cetățean de onoare al municipiului Giurgiu, cel care și-a prezentat volumul ”100 de basme și povești. Odaia fericirii”, artista Carmen Lungu, dar nici scriitorii Cosmin Georgescu sau poeta Nadeta Radova din Bulgaria, prezenți spiritual, prin versurile lor recitate de tineri giurgiuveni.

💐După depunerea florilor la statuia semnată de Corneliu Medrea, administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, a vorbit auditorului despre simbolul peren reprezentat de Eminescu, gânditor, filosof, jurnalist, prozator, nu doar poet, calitate consacrată, debutând cu versurile lui Marin Sorescu “ Şi pentru că toate acestea/ Trebuiau să poarte un nume/ Un singur nume/ Li s-a spus Eminescu.”(…) “Eminescu nu este doar un om, Eminescu este o stare pe care poți să o trăiești numai citindu-i opera, articolele contemporane nouă, chiar dacă au trecut 140 de ani de când le-a scris(…). Eminescu nu trebuie citit și omagiat doar pe 15 iunie și pe 15 ianuarie, Eminescu trebuie citit, recitit, recitat, cântat, trăit ”, a mai spus Ionel Muscalu.

🎼Pe acorduri de chitară și vers eminescian, cei prezenți au fost invitați să admire expoziția cu tematică eminesciană și ulterior să participle la partea a doua a evenimentului, găzduită de Muzeul Județean Teohari Antonescu.

Vezi mai mult+16

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.