Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

anunt-publicUAT COMUNA ADUNAȚII-COPĂCENI a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde-Amenajare piste pentru biciclete pe Șoseaua Giurgiului în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu” cod proiect C10-I1.4-218, depus în cadrul PNRR/2022/C10/I.1.4 , Runda 1–Apel comun destinat unităților administrativ teritoriale și subdiviziunilor municipiului București de pe tot teritoriul României având ca obiectiv transformarea durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10: Fondul local, în cadrul Investiției I.1 Mobilitate urbană durabilă – Subinvestițiile I.1.4 -Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete la nivel local/metropolitan și I.1.3-Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde-puncte de reîncărcare vehicule electrice.

Valoare totală a contractului de finanțare este de 2.093.104,51 lei, din care valoare nerambursabilă finanțată din PNRR este 1.758.911,35 lei.

Obiectivele generale ale proiectului – asigurarea infrastructurii pentru transport verde-piste pentru biciclete, respectiv amenajare Pistă/Culoar pentru biciclete cu o lățime a benzii de 1,5 m, inclusiv marcajul de delimitare în lungime de 6.20 km si doua stații (4 puncte) de reîncarcare mașini electrice.

Obiectivele specifice ale investiției:
• îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană
• reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi
• sporirea siguranței rutiere în zonele urbane

Beneficiarii investiției prin acest nou proiect sunt locuitorii Comunei Adunații Copăceni.

Durata proiectului este de 40 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul februarie 2023 – mai 2026.
Date de contact beneficiar: PRIMARIA COMUNEI ADUNATII COPACENI, JUDETUL GIURGIU, C.I.F.: 5246171, Str. Soseaua Giurgiului nr. 120, judetul Giurgiu, cod postal 087005 , România Tel.: 0246282176/0246282176; email: contact@primariaadunatiicopaceni.ro .
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Românie

UAT COMUNA ADUNAȚII-COPĂCENI a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de transport verde-Amenajare piste pentru biciclete pe Șoseaua Giurgiului în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu” cod proiect C10-I1.4-218, depus în cadrul PNRR/2022/C10/I.1.4 , Runda 1–Apel comun destinat unităților administrativ teritoriale și subdiviziunilor municipiului București de pe tot teritoriul României având ca obiectiv […]


Autorul articolului Editor
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://giurgiupesurse.ro/comunicat-de-presa-pnrr-fonduri-pentru-romania-moderna-si-reformata/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiupesurse.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Pe Surse – actualitate giurgiu, administratie giurgiu, stiri politice, social economic, editoriale giurgiu, dezvaluiri, soc, cancan, stiri locale
Data originala articol 3 februarie 2023 12:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.