
Liderul PNL Ludovic Orban a declarat marţi seară, după a doua şedinţă a coaliţiei pentru soluţionarea blocajului apărut după revocarea lui Vlad Voiculescu, că partidele coalişiei au convenit să semneze o completare la acordul de coaliţie. ”Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii”, a afirmat Orban.
Florin Cîţu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va avea susţinerea mea şi a colegilor”
Florin Cîţu a rămas premier, deşi USR-PLUS, prin liderii săi, a tot declarat că nu va accepta ca liberalul să mai fie şef la Palatul Victoria.
Cîţu a fost obligat de şefii săi politici să iasă în public şi să spună că nu va mai lua decizii de unul singur, aşa cum a făcut când l-a demis pe Vlad Voiculescu.
Aceasta a dat ca exemplu faptul că ultimul scandal, legat de demiterea ministrului Sănătaţii, Vlad Voiculescu, a scăzut nu doar încrederea în Guvern ci chiar şi în campania de vaccinare.
„Vă dau un exemplu de cât de mult rău a putut să facă ultimul scandal. Toate informaţiile contradictorii lansate în spaţiul public de fostul ministru al sănătăţii au scăzut nu doar încrederea în oamenii politici, nu doar încrederea în Guvern, ci chiar şi în campania de vaccinare. România a început foarte bine această campanie de vaccinare şi din nefericire, pentru faptul că actorii cheie din acest program, din această linie de guvernare, au fost absorbiţi de alte elemente de detaliu au reuşit ca în spaţiul public discuţia să nu mai fie la fel de consistentă în privinţa necesităţii vaccinării. Ori, vaccinarea reprezintă uşa deschisă spre revenirea la normalitate. Am reuşit să avem vaccinuri, am reuşit să avem centre de vaccinare suficiente, să se creeze unităţi mobile, trebuie doar resădită încrederea şi încrederea se resădeşte dacă toţi membrii Guvernului şi membrii Coaliţiei se aşează la aceeaşi masă cu calm, înţelepciune, raţiune şi pun rezultatele pe primul loc”, a explicat ministrul Muncii.
Ea a subliniat că noul ministru al Sănătăţii va avea o agendă complexă, nu doar partea de vaccinare, care este esenţială şi care este coordonată de premier, căruia trebuie să-i ofere tot sprijinul, ci trebuie să urmărească şi elemente de reformă în sistemul sanitar, care nu este unul uşor.
De asemenea, conform documentului, coaliţia, premierul şi membrii Guvernului îşi asumă să nu adopte poziţii publice prin care să submineze activitatea şi agenda guvernamentală şi a membrilor guvernului.
”Comunicarea publică se va face în spirit de susţinere reciprocă şi solidaritate”, se arată în document.
Read More
Reflectorul de Sud