Consiliul Concurenței începe controale pentru verificarea prețurilor alimentelor, după plafonarea adaosului comercial

Consiliul Concurenței începe controale pentru verificarea prețurilor alimentelor, după plafonarea adaosului comercial

Consiliul Concurenței a început o acțiune de verificare a prețurilor de la raft ale alimentelor de bază, în prezent, comparativ cu cele de dinaintea emiterii ordonanței de plafonare a adaosului comercial, a declarat preşedintele autorităţii pentru Concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, pentru Agerpres.

„Am demarat o amplă acţiune pentru a vedea în ce măsură companiile au aplicat prevederile ordonanţei de urgenţă care instituie unele măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare”, a spus Chirițoiu, marți, 1 august.

„Pe baza informaţiilor primite de la companii şi a datelor pe care le-am strâns până acum cu ajutorul platformei Monitorul Preţurilor, vom face o analiză comparativă a preţurilor la raft actuale faţă de cele de dinaintea emiterii ordonanţei. Cred că la sfârşitul acestei săptămâni vom avea primele rezultate”, a adăugat el.

Marți, 1 august, a intrat în vigoare ordonanța de plafonare a adaosului comercial, iar anumite alimente, precum pâinea, laptele, fructele, legumele și carnea, urmează să se ieftinească ușor în magazine. Măsura adoptată de Guvern pe 30 iunie se va aplica pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă trei luni.

Nerespectarea prevederilor OUG se sancţionează cu amendă de la 100.000 lei la 2.000.000 lei. (libertatea.ro)

Consiliul Concurenței a început o acțiune de verificare a prețurilor de la raft ale alimentelor de bază, în prezent, comparativ


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/consiliul-concurentei-incepe-controale-pentru-verificarea-preturilor-alimentelor-dupa-plafonarea-adaosului-comercial/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 1 august 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.