Consiliul Judeţean GiurgiuCJ Giurgiu GiurgiuÎn data de 23 septembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare (fonduri europene)…

Consiliul Judeţean GiurgiuEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiatCJ Giurgiu Giurgiu

În data de 23 septembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare (fonduri europene) aferent proiectului ”Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa, jude…țul Giurgiu”.

Proiectul ”Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa, județul Giurgiu”, cod SMIS 2014+ 126307, a fost aprobat la finanțare în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil: persoane vârstnice.

Proiectul este implementat în perioada: 01.05.2017 – 31.07.2022 de UAT Județul Giurgiu în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie înființarea unui Centru social de zi pentru persoane vârstnice în comuna Băneasa, județul Giurgiu cu scopul de a oferi servicii sociale profesionale adaptate, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții, prevenirea instituționalizării și oferirea de sprijin pentru o viață independentă, persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, din comuna Băneasa.

Proiectul propune reabilitarea, modernizarea, amenajarea si reconversia funcțională unei clădiri existente, înființarea și dotarea Centrului de zi și Unității de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice cu echipamente adecvate nevoilor beneficiarilor, ceea ce va contribui la creșterea capacității instituționale a județului Giurgiu de a furniza servicii sociale prin intermediul DGASPC Giurgiu, în funcţie de nevoile si prioritățile identificate pe plan local.

Centru de zi pentru persoane vârstnice Băneasa va oferi următoarele servicii:
• consiliere juridică
• consiliere psihosocială şi informare
• socializare şi petrecerea timpului liber
• terapii de recuperare şi relaxare
• organizare şi implicare în activități comunitare și culturale
• asistență și suport pentru familia persoanei vârstnice
• îngrijire și asistență medicală
• activități culturale, activități administrative.

Valoarea totală a proiectului este de 1.927.827,72 lei (inclusiv TVA), iar cofinanțarea proiectului reprezentând 2 % din valoarea eligibilă a proiectului, este în cuantum de 38.556,56 lei. Cofinanțarea proiectului va fi asigurată de către Consiliul Județean Giurgiu, în calitate de Lider de parteneriat.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.